Steven Spielberg va produce un film inspirat din jocul video "Halo"

Regizorul american Steven Spielberg intenţionează să producă o versiune cinematografică a jocului video "Halo", el fiind încântat de scenariul semnat de Stuart Beattie, potrivit presei americane, citată de allocine.fr.

39 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg va produce un film inspirat din jocul video "Halo"

Steven Spielberg va produce un film inspirat din jocul video "Halo" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2006, Peter Jackson, ocupat în acea perioadă cu pregătirile pentru filmul "The Lovely Bones", a decis să regizeze un film inspirat din jocul video "Halo". Hotărât să aducă pe marele ecran acest joc video care se bucură de un mare succes în lumea pasionaţilor de acest tip de divertisment, Peter Jackson a mers până într-acolo încât l-a desemnat pe sud-africanul Neill Blomkamp să îl înlocuiască în postul de regizor la filmările pentru "District 9". Însă proiectul "Halo" a fost, în cele din urmă, anulat, din cauza unei "divergenţe de opinii artistice" între cele două studiouri producătoare (Universal şi Fox).

După aceste evenimente, Neill Blomkamp a realizat primul său lungmetraj ("District 9"), iar Peter Jackson s-a asociat cu Steven Spielberg pentru producerea unui film inspirat din aventurile celebrului erou al benzilor desenate Tintin.

Steven Spielberg a mărturisit că este entuziasmat de scenariul filmului "Halo", scris de Stuart Beattie - autorul scenariului lungmetrajului "G.I. Joe: Ascensiunea Cobrei" - în 2007 şi inspirat din jocul video cu acelaşi titlu.

Steven Spielberg

Spielberg a mai declarat că se va implica în acest proiect doar în calitate de producător, nu şi de regizor, aceasta fiind o veste bună pentru fanii celebrului cineast american şi ai jocului video. Ştirea despre acest lungmetraj vine la scurt timp după ce compania Microsoft a anunţat că lucrează împreună cu mai multe studiouri de animaţie nipone la dezvoltarea de scurtmetraje inspirate de jocul video "Halo", care a fost deja transpus în benzi desenate şi romane.

"Halo", joc creat exclusiv pentru consola Xbox a Microsoft, este titlul cu cele mai mari vânzări pentru această platformă. Eroul său este "Adjudant", care face demersuri pentru a apăra omenirea în faţa unui complot extraterestru.

Steven Spielberg, care a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cea mai bună regie, în 1993, pentru "Lista lui Schindler", şi în 1998, pentru "Salvaţi soldatul Ryan", lucrează în prezent, la Los Angeles, la filmul "The Adventures Of Tintin: Secret Of The Unicorn".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici