Steven Spielberg va regiza un film despre site-ul WikiLeaks

Cineastul american Steven Spielberg va regiza un film despre site-ul WikiLeaks şi controversatul său fondator Julian Assange, informează ediţia electronică a tabloidului britanic The Sun.

29 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg va regiza un film despre site-ul WikiLeaks

Steven Spielberg va regiza un film despre site-ul WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mogulul de la Hollywood a achiziţionat drepturile de ecranizare a volumului "WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy", care prezintă aspecte din viaţa lui Julian Assange, considerat un veritabil activist al internetului, felul în care el a creat în 2006 site-ul WikiLeaks şi scandalurile create recent de postarea pe internet a unor informaţii extrem de sensibile extrase din dosare ultrasecrete, asociate cu războiul contra terorismului dus de coaliţia internaţională condusă de administraţia americană.

În trecut, Julian Assange, care riscă să fie extrădat în Suedia din cauza unor acuzaţii de agresiune sexuală, a publicat informaţii de mare importanţă din diverse domenii, precum drepturile omului, procedurile din închisoarea Guantanamo, asasinatele politice din Kenya şi deversarea deşeurilor toxice în Coasta de Fildeş.

În 2010, Julian Assange a ţinut din nou prima pagină a presei internaţionale, după ce a publicat pe internet o serie de informaţii confidenţiale provenind de la diverse surse diplomatice dar şi o serie de documente ultrasecrete referitoare la războaiele din Irak şi Afganistan.

Deşi regizorul american nu a confirmat deocamdată acest proiect, succesul repurtat de filmul "Reţeaua de socializare/ The Social Network" a pavat drumul către realizarea altor filme despre personalităţile care au revoluţionat internetul.

Foarte mulţi dintre producătorii de la Hollywood credeau că povestea vieţii lui Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei Facebook, era imposibil de transpus pe marele ecran, însă filmul "The Social Network", regizat de David Fincher, în care rolurile principale sunt interpretate de Jesse Eisenberg şi Andrew Garfield, s-a bucurat de un imens succes de casă şi a fost apreciat de criticii de specialitate, fiind recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun lungmetraj al anului 2010.

Steven Spielberg a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cea mai bună regie: în 1993, pentru "Lista lui Schindler", şi în 1998, pentru "Salvaţi soldatul Ryan".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici