Steven Spielberg va regiza un film inspirat dintr-un roman despre realitatea virtuală

Cineastul american Steven Spielberg va regiza un lungmetraj SF inspirat din romanul "Ready Player One", un volum despre realitatea virtuală, scris de Ernie Cline.

186 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg va regiza un film inspirat dintr-un roman despre realitatea virtuală

Steven Spielberg va regiza un film inspirat dintr-un roman despre realitatea virtuală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest roman SF, devenit între timp un clasic al genului, spune povestea unui adolescent, Wade Watts, care trăieşte în ghetourile din Oklahoma în anul 2044, informează contactmusic.com.

Wade Watts îşi petrece aproape tot timpul în realitatea virtuală, conectat la un univers utopic denumit "OASIS", şi caută - la fel ca multe milioane de alţi utilizatori - misteriosul "Easter Egg" ("Oul de Paşte"), după ce fondatorul acestui joc online, între timp decedat, a stipulat în testament că îi va lăsa întreaga sa avere utilizatorului care va găsi acel ou.

Potrivit presei internaţionale, Steven Spielberg pare o alegere rezonabilă pentru a ecraniza romanul scris de Ernie Cline. Cineastul american a definit genul SF prin câteva lungmetraje spectaculoase, precum "Întâlnire de gradul trei/ Close Encounters of the Third Kind" şi "E.T. Extraterestrul/ E.T. The Extra-Terrestrial", şi a fost lăudat de criticii de specialitate graţie unor pelicule precum "Inteligenţă artificială/ A.I. - Artificial Intelligence" şi "Războiul lumilor/ War of the Worlds".

Romanul "Ready Player One" a fost publicat în 2011 şi a câştigat în acelaşi an Alex Award, un trofeu decernat de Young Adult Library Services Association, şi prestigiosul Prometheus Award în 2012. Studiourile Warner Bros au cumpărat drepturile de ecranizare a romanului încă din 2010, plătind o sumă de şase cifre în cadrul unei licitaţii aprig disputate.

Potrivit site-ului Deadline.com, drepturile de ecranizare a romanului erau dorite şi de studiourile Paramount şi Fox, dar şi de Temple Hill Entertainment, una dintre companiile care au produs filmele din franciza "Twilight".

Pentru Steven Spielberg, ajuns la vârsta de 68 de ani, acesta este un nou film care se adaugă pe lista sa foarte lungă de proiecte în curs de dezvoltare. Cineastul american a încheiat de curând filmările pentru un lungmetraj de spionaj, "St James Place", a intrat în preproducţie cu pelicula "The BFG" şi s-a declarat interesat de posibilitatea de a regiza un nou film din seria "Indiana Jones".

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvaţi soldatul Ryan". Cineastul american a câştigat alte două premii Oscar în 1994, cu filmul "Lista lui Schindler", în calitate de regizor şi de producător al peliculei.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), "Întâlnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre producţiile sale din anii '90 se disting "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler", dar şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012), pentru care Spielberg a fost nominalizat din nou la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea Oscar din carieră, câştigat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici