Steven Tyler: Sufăr de sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie

Steven Tyler, solistul trupei americane Aerosmith, este convins de faptul că suferă de sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie (Attention deficit hyperactivity disorder/ ADHD).

671 afișări
Imaginea articolului Steven Tyler: Sufăr de sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie

Steven Tyler: Sufăr de sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rockerul american, care a recunoscut că este obsedat de muncă şi de ideea de a deţine controlul, se teme că acest comportament iraţional al său ar putea ascunde o boală mult mai gravă, informează femalefirst.co.uk.

Într-un interviu acordat emisiunii de televiziune "60 Minutes", Steven Tyler a spus că i se întâmplă adeseori să scrie versuri în timp ce se află la volanul automobilului. "Ştiţi, sunt întruchiparea ADHD-ului (sindromului hiperkinetic cu deficit de atenţie)", a adăugat muzicianul american.

Întrebat de prezentatorul emisiunii dacă afecţiunea de care suferă seamănă mai mult cu tulburarea obsesiv compulsivă (Obsessive-compulsive disorder/ OCD), Tyler a spus: "Nu sunt sigur de acest lucru. Însă în mod sigur am ADHD".

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie (ADHD) este o maladie ale cărei cauze nu sunt pe deplin înţelese şi care ar putea avea origini parţial genetice. Acest sindrom, care se manifestă printr-o stare de agitaţie a copilului, impulsivitate, lipsa atenţiei şi dificultăţi de concentrare, cauzează lipsa de performanţă la şcoală şi îi afectează mai mult pe băieţi decât pe fete. Simptomele apar încă din primul an de viaţă. Cauzele bănuite de specialişti sunt variate: atitudinea mult prea permisivă a părinţilor, alimentaţia bogată în glucide, tulburări biochimice ce afectează neurotransmiţătorii.

O persoană care suferă de tulburare obsesiv compulsivă (OCD) rămâne blocată mintal într-un model de gânduri şi comportamente repetitive care sunt lipsite de sens şi supărătoare, dar şi dificil de depăşit. Dacă boala obsesiv compulsivă devine suficient de severă, aceasta poate distruge capacitatea unei persoane de a funcţiona normal acasă, la şcoală sau la serviciu.

În prezent, Steven Tyler face parte din juriul popularei emisiuni de televiziune "American Idol", produsă şi difuzată de Fox TV.

Trupa rock Aerosmith a fost fondată în 1970, în New Hampshire. Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock. Aerosmith este trupa americană de hard rock cu cele mai mari vânzări - 150 de milioane de albume la nivel mondial. Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone. Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american se numără "Walk This Way", "Cryin'", "Janie's Got A Gun", "Dude (Looks Like A Lady)", "Dream On" şi "I Don't Wanna Miss A Thing".

Trupa americană se află în această perioadă în studiouri, unde înregistrează cel de-al 15-lea album din carieră.

Aerosmith a concertat şi în România, în 2010, în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici