Sting militează pentru legalizarea marijuanei

Cântăreţul britanic Sting le-a cerut autorităţilor americane să renunţe la "războiul" împotriva drogurilor şi să legalizeze consumul de marijuana, declanşând un val de critici din partea organizaţiilor care militează pentru interzicerea acestor substanţe, informează dailymail.co.uk.

51 afișări
Imaginea articolului Sting militează pentru legalizarea marijuanei

Sting militează pentru legalizarea marijuanei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o petiţie prin care a solicitat legalizarea consumului de marijuana, cântăreţul britanic în vârstă de 58 de ani a declarat că fondurile folosite pentru interzicerea acestei substanţe ar putea fi utilizate împotriva sărăciei şi a încălzirii globale.

Sting consideră că mii de consumatori de marijuana sunt trimişi inutil la închisoare în fiecare an, pentru o "crimă" care nu răneşte pe nimeni, iar drepturile civile sunt "călcate în picioare" de organismele justiţiei americane, care au fost "militarizate".

Aceste comentarii ale cântăreţului britanic, publicate pe site-ul publicaţiei The Huffington Post, au provocat nemulţumirea organizaţiilor antidrog.

Un membru al grupului DARE, care predă în şcolile americane cursuri despre pericolele la care se expun consumatorii de droguri, a declarat: "Ar trebui să se limiteze la cântat şi să nu se amestece în chestiuni pe care nu le înţelege. Nu avem nevoie de staruri pop care să iasă în faţă cu astfel de declaraţii iresponsabile".

La rândul său, Sting, pe numele lui real Gordon Sumner, a declarat că s-a inspirat dintr-un articol publicat în Wall Street Journal. În opinia sa, acel articol susţine teoria potrivit căreia miliardele de dolari cheltuite de autorităţi pentru a-i împiedica pe oameni să fumeze marijuana reprezintă "un eşec absolut".

"Războiul împotriva drogurilor a dat greş, însă situaţia este mult mai gravă. Acest război dăunează societăţii. Infracţionalitatea şi violenţa prosperă în acea zonă de umbră în care a fost aruncat comerţul cu droguri. Oamenii nevinovaţi care au nevoie de ajutor nu pot să îl primească. Nici pacienţii care au nevoie în scopuri medicale de marijuana, folosită în tratarea unor boli îngrozitoare. Noi cheltuim miliarde, umplem închisorile cu infractori care nu sunt violenţi, iar libertăţile noastre sunt sacrificate", a declarat cântăreţul britanic.

Sting, unul dintre cei mai bogaţi şi mai de succes cântăreţi pe plan mondial, i-a îndemnat pe americani să susţină organizaţia activistă Drug Policy Alliance (DPA). DPA a cerut autorităţilor americane să pună capăt războiului contra drogurilor şi să-i elibereze din închisoare pe acei contravenienţi non-violenţi care au fost încarceraţi pentru consum de marijuana.

Un purtător de cuvânt de la U.S. Drugs Enforcement Administration a refuzat să comenteze declaraţiile starului britanic, limitându-se să declare că politica oficială a organizaţiei pe care o reprezintă a fost deja publicată în broşura "Speeaking Out Against Drug Legalisation".

Potrivit datelor publicate în această broşură, consumul total de droguri a scăzut în Statele Unite ale Americii cu peste o treime în ultimii 20 de ani, iar consumul de cocaină a scăzut cu aproximativ 70%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici