Sting va lansa un album de cântece tradiţionale britanice

Sting va lansa în luna octombrie un nou album, "If On A Winter's Night...", ce conţine cântece britanice tradiţionale, dedicate iernii, anotimpul său preferat, dar şi două piese originale, potrivit site-ului oficial al artistului.

75 afișări
Imaginea articolului Sting va lansa un album de cântece tradiţionale britanice

Sting va lansa un album de cântece tradiţionale britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Casa de discuri Deutsche Grammophon va lansa oficial acest album pe 26 octombrie, la nivel mondial, cu trei excepţii: pe 23 octombrie în Germania, pe 27 octombrie în Statele Unite şi pe 2 noiembrie în Marea Britanie.

"Tema iernii reprezintă o bogată sursă de inspiraţie", a declarat artistul britanic. "Strămoşii noştri celebrau paradoxul luminii chiar în mijlocul întunericului şi miracolul renaşterii şi al reînnoirii anotimpurilor", a adăugat Sting.

Realizat în colaborare cu producătorul muzical şi orchestratorul Robert Sadin, albumul "If On A Winter's Night..." include colinde tradiţionale britanice, precum "The Snow it Melts the Soonest" - o baladă din Newcastle -, "A Soalin' - un tradiţional cântec de rugă englez -, "Gabriel Message" - un colind din secolul al XIV-lea -, "Bulalalow" - un cântec de leagăn de Peter Warlock - şi "Now Winter Comes Slowly" - o piesă a compozitorului de muzică barocă Henry Purcell.

Pe acest album se află şi două piese originale, "Lullaby for an Anxious Child" şi "The Hounds of Winter". Pentru realizarea acestui album Sting a apelat la un bun prieten şi coleg, chitaristul Dominic Miller, şi la o serie de muzicieni din Scoţia şi nordul Angliei, care l-au acompaniat la instrumente tradiţionale britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici