Strălucirea Balului Operei din Viena, afectată de o bătaie între doi participanţi la eveniment

Doi bărbaţi, care au participat la ediţia din acest an a Balului Operei de Stat din Viena, organizată joi seară, s-au bătut în foaierul clădirii instituţiei, unde a fost organizată o recepţie pentru participanţii la acest eveniment cultural.

787 afișări
Imaginea articolului Strălucirea Balului Operei din Viena, afectată de o bătaie între doi participanţi la eveniment

Strălucirea Balului Operei din Viena, afectată de o bătaie între doi participanţi la eveniment (Imagine: Captură video)

Cei doi invitaţi, unul în jur de 40 de ani, iar celălalt în vârstă de aproximativ 60 de ani, s-ar fi încăierat în urma unui conflict legat de şampania şi gustările oferite oaspeţilor la acest eveniment. Numele celor doi bărbaţi nu a fost făcut public, informează dailymail.co.uk.

La un moment dat, bărbatul mai tânăr l-a lovit pe cel mai în vârstă cu pumnul, provocându-i o tăietură pe obraz cu verigheta pe care o purta.

Incidentul a umbrit astfel unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din lume. Cea mai strălucitoare seară din viaţa mondenă a oraşului Viena este organizată, în fiecare an, cu uşile închise, în clădirea Staatsoper.

"Este un eveniment în cadrul căruia Opera se prezintă pe sine. Este o platformă importantă", a declarat pentru agenţia de presă Reuters Dominique Meyer, directorul Operei din Viena.

Una dintre tradiţiile nescrise ale evenimentului este însă aceea ca magnatul Richard Lugner, în vârstă de 81 de ani, să invite în fiecare an în loja sa o vedetă internaţională pentru a-l însoţi la acest bal, cel mai important din sezonul vienez, care se bucură de o mare acoperire mediatică.

Anul acesta, vedeta invitată la bal a fost starleta americană Kim Kardashian, pe care milionarul austriac a plătit-o cu 500.000 de dolari ca să îi fie parteneră.

Kim Kardashian a venit însă la eveniment însoţită de mama sa, Kris Jenner. Deşi a sosit la bal la braţul lui Richard Lugner, Kardashian a asistat la spectacol alături de mama sa, într-o lojă VIP separată de cea a magnatului.

De altfel, Richard Lugner a fost nemulţumit de Kim Kardashian, declarând presei austriece că, în loc să respecte programul stabilit şi să danseze cu el, vedeta a filmat împreună cu mama sa pentru reality show-ul "Keep Up with the Kardashians". "Kim mă supără pentru că nu respectă programul. Filmează şi nu vrea să mă aibă în preajmă. Invitata ar trebui să fie cu mine şi nu în alte locuri, asupra cărora nu am căzut de acord", a spus Lugner.

Pe de altă parte, conform site-ului tmz.com, Kim Kardashian le-ar fi spus celor din anturajul său că "Lugner a fost agresiv" şi i-ar fi cerut să scape de personalul său de securitate, pentru a rămâne singur cu ea.

La ediţiile precedente, Richard Lugner a fost însoţit la acest bal de câteva actriţe foarte cunoscute, precum Sophia Loren, Andie MacDowell, Geri Halliwell, Pamela Anderson şi Carmen Electra.

Invitata sa din 2011 a fost tânăra marocană Karima El Mahroug, supranumită "Ruby", aflată în acea perioadă în centrul unei anchete care îl viza pe fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Balul are loc în marele auditorium al Operei de Stat din Viena şi a fost inaugurat în 1854. Din programul artistic al serii fac parte momente de balet şi vals.

Anul acesta, soprana română Anita Hartig, în vârstă de 30 de ani, a fost invitată să cânte la festivitatea de deschidere a Balului Operei de Stat din Viena. Pentru prima dată în cariera sa, Anita Hartig a interpretat aria "Depuis le jour" din opera "Louise", de Gustave Charpentier, acompaniată de orchestra Operei de Stat, dirijată de Marc Minkowski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici