Studiourile 20th Century Fox vor distribui filme produse de DreamWorks Animation

Studiourile 20th Century Fox vor distribui filme de animaţie produse de DreamWorks Animation în următorii cinci ani, au anunţat, luni, reprezentanţii celor două companii.

173 afișări
Imaginea articolului Studiourile 20th Century Fox vor distribui filme produse de DreamWorks Animation

Studiourile 20th Century Fox vor distribui filme produse de DreamWorks Animation (Imagine: www.dreamworksanimation.com)

Fox va prelua acest rol de la Paramount Pictures, o unitate a grupului Viacom, care a asigurat distribuţia peliculelor produse de DreamWorks Animation contra unui procent de 8% din încasările obţinute de fiecare film distribuit, informează Reuters.

Fox va distribui filmele DreamWorks Animation pentru acelaşi procent, a anunţat Jeffrey Katzenberg, directorul general al acestei companii.

Noul contract va fi însă mai favorabil, a spus Katzenberg, întrucât ambele studiouri pot obţine avantaje de pe urma unor costuri de distribuţie digitală mai mici.

Paramount Pictures primise aproximativ 40 de milioane de dolari în urma contractului semnat în 2011 cu DreamWorks Animation, potrivit unei surse.

Studiourile Fox, parte a grupului News Corp., vor distribui filmele produse de DreamWorks Animation în următorii cinci ani, începând din 2013, inclusiv peliculele "The Croods" şi "Turbo", ce vor fi lansate anul viitor. Fox a lansat deja pe cont propriu filme de animaţie, inclusiv celebra franciză de succes "Epoca de Gheaţă/ Ice Age".

Cel de-al patrulea film din seria "Ice Age" a obţinut încasări de 796,5 milioane de dolari pe plan mondial, de la lansarea sa pe marile ecrane, în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici