Studiourile Disney au depăşit pentru prima dată în istorie pragul încasărilor de 5 miliarde de dolari

Studiourile Disney, care profită de succesul de casă al noului film din seria "Războiul Stelelor", intitulat "Star Wars: Trezirea Forţei", au anunţat că au depăşit pentru prima dată în istorie pragul încasărilor anuale de 5 miliarde de dolari, informează screendaily.com.

370 afișări
Imaginea articolului Studiourile Disney au depăşit pentru prima dată în istorie pragul încasărilor de 5 miliarde de dolari

Studiourile Disney au depăşit pentru prima dată în istorie pragul încasărilor de 5 mld. de dolari (Imagine: Captura Video)

Până luni, studioul hollywoodian obţinuse încasări de 4,985 de miliarde de dolari pe plan mondial, din care box office-ul internaţional era de 3,134 de miliarde de dolari, iar cel nord-american, de 1,851 miliarde de dolari.

Aceste cifre reprezintă noi recorduri pentru Disney. Precedentul record de 3,013 miliarde de dolari fusese stabilit în 2013.

În afară de "Star Wars: Trezirea Forţei", celelalte filme de mare succes lansate în acest an de Disney au fost un lungmetraj inspirat din universul Marvel, intitulat "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age Of Ultron", care a avut încasări la nivel mondial de 1,4 miliarde de dolari, o animaţie produsă de Disney-Pixar, intitulată "Întors pe dos/ Inside Out", care obţinut încasări mondiale de 855,4 milioane de dolari, şi filmul "Cenuşăreasa/ Cinderella", ce a generat 542,5 milioane de dolari.

Pe locurile următoare în topul celor mai profitabile producţii lansate de studiourile Disney în acest an s-au clasat filmele "Omul-Furnică/ Ant-Man" (519,1 milioane de dolari) şi "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6" (657,8 milioane de dolari în total - din care 305 milioane de dolari în 2015).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici