Studiourile Warner Bros disponibilizează 800 de angajaţi

Studiourile de cinema Warner Bros au anunţat că vor disponibiliza, la nivel global, 10% dintre angajaţi, ceea ce înseamnă circa 800 de persoane, ca urmare a implementării unui plan de reducere a costurilor în perioada crizei financiare.

14 afișări
Imaginea articolului Studiourile Warner Bros disponibilizează 800 de angajaţi

Studiourile Warner Bros disponibilizează 800 de angajaţi

"Compania estimează că vor fi operate aproximativ 800 de disponibilizări, adică 10% din totalul de 8.000 de angajaţi", a declarat Scott Howe, purtător de cuvânt al Warner Bros.

Pe de altă parte, Barry Meyer şi Alan Horn, directorii companiei, au anunţat, într-un e-mail adresat angajaţilor, că "din cauza situaţiei economice mondiale, trebuie, cu regret, să reducă numărul de salariaţi, pentru a diminua cheltuielile companiei".

Anul 2008 a fost unul excelent pentru Warner Bros., care a distribuit, printre altele, filmul "Cavalerul negru / The Dark Knight", al doilea cel mai mare succes de box-office din Statele Unite după "Titanic" şi care a înregistrat venituri de peste un miliard de dolari în toată lumea.

"Chiar dacă Warner Bros a avut rezultate bune în 2008, această decizie reflectă schimbările necesare pentru a ajunge la stabilitate şi la o creştere care să ne permită să mergem înainte", au precizat Meyer şi Horn, în mesajul transmis angajaţilor.

În luna mai 2008, Warner Bros., filială a consorţiului Time Warner, a închis două studiouri de producţie de filme independente, după ce a preluat studioul de film New Line, celebru pentru realizarea trilogiei "Stăpânul inelelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici