STUDIU: Bărbaţii care poartă cămăşi roz câştigă mai mult decât ceilalţi

Bărbaţii care poartă cămăşi roz câştigă anual cu 1593 de dolari mai mult decât bărbaţii care poartă cămăşi în nuanţe tradiţionale, sunt mai bine pregătiţi profesional, mai încrezători şi primesc un număr mai mare de complimente de la colegele lor, potrivit unui studiu recent.

738 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Bărbaţii care poartă cămăşi roz câştigă mai mult decât ceilalţi

STUDIU: Bărbaţii care poartă cămăşi roz câştigă mai mult decât ceilalţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorii acestui studiu, realizat pe un eşantion de 1.500 de bărbaţi, care lucrează în diverse birouri din Statele Unite, au descoperit faptul că un sfert dintre cei chestionaţi au spus că se simt mai atrăgători atunci când poartă cămăşi roz, iar cei care poartă cămăşi în nuanţe de mov şi de violet sunt adeseori aceia care au cele mai multe relaţii sau aventuri cu colegele lor de birou, informează independent.co.uk.

Bărbaţii care preferă cămăşile albastre au cele mai puţine relaţii sau aventuri cu colegele lor de birou.

În mod surprinzător, autorii studiului susţin că numărul bărbaţilor care poartă cămăşi roz şi deţin o diplomă de masterat este de două ori mai mare decât numărul deţinătorilor unor astfel de diplome dar care preferă să poarte cămăşi albe la locul de muncă.

Studiul, realizat de compania Cotton USA, a dezvăluit, totodată, că bărbaţii care poartă cămăşi roz sunt mult mai interesaţi de ecologie, de emisiile de carbon, iar jumătate dintre ei preferă să se deplaseze spre birourile lor călătorind cu mijloace de transport în comun.

Studiul a reliefat şi un aspect important pentru specialiştii care lucrează în departamentele de recrutare de personal: bărbaţii care poartă cămăşi verzi sunt cei mai predispuşi să întârzie la locul de muncă.

La polul opus se situează bărbaţii care preferă cămăşile albe, întrucât ei sunt cei mai punctuali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici