Succesorul caracatiţei Paul este francez

Purtătorul de cuvânt al acvariului din Oberhausen, Tanja Munzig, a anunţat, joi, că succesorul caracatiţei Paul va fi un octopod francez, născut la Montpellier, informează agenţia Ansa.

35 afișări
Imaginea articolului Succesorul caracatiţei Paul este francez

Succesorul caracatiţei Paul este francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Succesorul lui Paul, despre care presa franceză a scris că aduce noroc naţionalei pregătite de Laurent Blanc, va fi prezentat oficial publicului săptămâna viitoare.

Caracatiţa Paul, care a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, a murit marţi.

Potrivit cotidianului spaniol As, regizoarea chineză Jiang Xiao, care realizează un film despre caracatiţa Paul, s-a declarat convinsă de faptul că octopodul a murit pe data de 9 iulie şi că germanii au înlocuit caracatiţa pentru ultima predicţie, cea referitoare la câştigătoarea Cupei Mondiale.

"Sunt sigură că Paul a murit pe 9 iulie şi că germanii ne-au minţit mult timp. Am observat o oarecare stare de nervozitate la responsabilii parcului acvatic", a spus Jiang Xiao, care a menţionat că filmul pe care îl realizează se intitulează "Cine l-a ucis pe Paul?".

Cotidianul As scrie că această declaraţie pune sub semnul îndoielii presupusele puteri paranormale ale octopodului din Oberhausen şi întăreşte ipoteza că cefalopozii sunt, pur şi simplu, atraşi de culoarea roşie.

Născut în 2008 la Weymouth (Anglia) şi fiind apoi transferat în Germania, caracatiţa Paul a primit o statuetă de bronz din partea unei delegaţii spaniole, fiind numit şi "cetăţean de onoare" în Carballino (oraş din nord-estul Spaniei), pentru calităţile sale de prezicător.

Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, inclusiv la finală, când a prezis victoria naţionalei Spaniei (n.r. - drapelul spaniol are culorile roşu şi galben) în finala cu Olanda (culorile drapelului sunt albastru, alb şi roşu). Caracatiţa a prezis şi victoria Germaniei, în finala mică a CM, cu Uruguay (n.r. - drapelul Uruguayului este în dungi albe şi albastre).

Caracatiţa Paul şi-a dovedit imparţialitatea în privinţa drapelului Germaniei (n.r. - culorile drapelului german sunt galben, roşu şi negru) în faza grupelor, când a prezis că naţionala antrenată de Joachim Low va fi învinsă de Serbia, culorile drapelului acestei ţări fiind alb, albastru şi roşu. Paul a mai prezis victoriile Germaniei în meciurile din grupă cu Australia (n.r. - drapel albastru cu steluţe albe şi o cruce roşie) şi Ghana (n.r. - drapel în culorile verde, galben şi roşu), dar şi pe cea în faţa Angliei (drapel în culorile albastru şi roşu), din optimi. În sferturile de finală, Paul a pronosticat victoria Germaniei în faţa Argentinei (drapel în culorile bleu şi alb), apoi înfrângerea naţionalei antrenate de Joachim Low în semifinala cu Spania .

La Campionatul European din 2008, caracatiţa Paul a greşit pronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici