Supravieţuitoare a unui atac cu acid, Reshma Qureshi face furori pe podiumul din New York - FOTO

Săptămâna modei s-a deschis la New York, joi, 8 septembrie, iar dintre toate modele care au defilat pe podium în ţinute sclipitoare şi tocuri ameţitoare, una singură s-a remarcat în mod special: Reshma Qureshi, o supravieţuitoare a unui atac cu acid, care are chipul desfigurat.

10416 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitoare a unui atac cu acid, Reshma Qureshi face furori pe podiumul din New York - FOTO

Supravieţuitoare a unui atac cu acid, Reshma Qureshi face furori pe podiumul din New York

Anul trecut, Reshma Qureshi, în vârstă de 19 ani, a devenit cunoscută în mediul online datorită filmuleţelor în care transmitea un mesaj important femeilor de pretutindeni când încerca să aducă în atenţia publicului faptul că atacurile cu acid din India sunt mai frecvente decât se crede, scrie marieclaire.com.

Acum, are acelaşi mesaj puternic, dar îl transmite de pe podiumul de la Săptămâna Modei, care s-a deschis joi în New York.

Joi, 8 septembrie, Reshma a deschis prezentarea de modă a designerului indian Archana Kochhar, arătând fabulos într-o rochie de gală până în pământ, cu modele colorate şi o parură delicată argintie.

"Această prezentare a fost foarte importantă pentru mine pentru că există atât de multe femei în situaţia mea, care sunt supravieţuitoare ale unui atac cu acid, iar ăsta e un mesaj de încurajare pentru ele", a declarat Reshma, potrivit Associated Press.

"De asemenea, le arată oamenilor care judecă persoanele după aspectul fizic că nu ar trebui să judeci o carte după copertă - ar trebui să te uiţi la toată lumea cu aceeaşi ochi".

Reshma a fost victima unui atac cu acid, în 2014, în urma căruia şi-a pierdut ochiul stâng şi a suferit mai multe arsuri la nivelul feţei.

Într-un interviu acordat BBC, aceasta a mărturisit că după şi-a văzut chipul mutilat, a început să se gândească la suicid - dar după ce a lucrat cu organizaţia caritabilă "Make Love Not Scars/ Fă dragoste, nu cicatrici", "a găsit curajul de a trăi şi de a face ceva".

Reshma a fost model şi pentru Vaishali Couture ca parte a iniţiativei lansată de FTL Moda: #TakeBeautyBack (Luaţi frumuseţea înapoi), o colaborare cu Global Disability Inclusion şi Fashion Week Online. Deloc surprinzător, a acaparat lumina reflectoarelor şi acolo.

"Nu am crezut nici în cele mai mari visuri ale mele că aşa ceva mi s-ar putea întâmpla. Să vin într-un loc atât de măreţ şi să merg pe un podium de asemenea grandoare".

Sursa: http://bit.ly/2clIeED.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici