Surpriză în topul destinaţiilor pentru turismul wellness. Ce zonă a devenit populară

Europa este cea mai populară destinaţie pentru turismul wellness, în timp ce piaţa americană generează cele mai multe venituri în domeniu, potrivit relaxnews.com.

3331 afișări
Imaginea articolului Surpriză în topul destinaţiilor pentru turismul wellness. Ce zonă a devenit populară

Surpriză în topul destinaţiilor pentru turismul wellness. Ce zonă a devenit populară

Specialiştii estimează că turismul wellness va genera încasări de 919 miliarde de dolari până în 2022.

Din 2015 până în 2017, încasările generate de acest tip de turism au crescut anual cu aproximativ 7%, până la 639 de miliarde de dolari, de peste două ori mai repede decât cele din turism la nivel general.

Informaţiile au fost prezentate într-un raport realizat de Global Wellness Institute, la un mare eveniment dedicat turismului, World Travel Market din Londra, Marea Britanie, care a avut loc săptămâna aceasta.

În acest raport, turismul wellness este definit drept cel care are ca scop menţinerea sau îmbunătăţirea stării de sănătate.

Este un concept diferit de turismul medical, care implică efectuarea unor tratamente specifice.

La nivel general, în 2017, au fost efectuate aproximativ 830 de milioane de excursii wellness, cu 139 de milioane mai mult decât în 2015.

Şi, deşi Europa şi America de Nord sunt lideri pe piaţa turismului wellness în prezent, analiştii arată că numărul excursiilor de acest tip în zona Asia-Pacific a crescut cu 33% în ultimii doi ani.

Din acest motiv, Asia-Pacific a devenit piaţa cu creşterea cea mai rapidă.

Raportul mai arată că amatorii de turism wellness sunt persoane foarte educate, cu mintea deschisă şi dispuse să cheltuiască sume consistente.

În medie, amatorii de wellness cheltuie 1.528 de dolari pe călătorie, cu 53% mai mult decât un turist internaţional tipic.

Topul destinaţiilor care au generat cei mai mulţi bani din turism wellness în 2017:

1. SUA
2. Germania
3. China
4. Franţa
5. Japonia
6. Austria
7. India
8. Canada
9. Marea Britanie
10. Italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici