Svetlana Medvedeva, o Primă Doamnă a Rusiei în pas cu moda

Svetlana, soţia noului preşedinte rus Dmitri Medvedev, se îmbracă după ultimele tendinţe, ştie să prepare sushi şi se pregăteşte să devină o Primă Doamnă "la modă".

166 afișări
Imaginea articolului Svetlana Medvedeva, o Primă Doamnă a Rusiei în pas cu moda

Svetlana Medvedeva, o Primă Doamnă a Rusiei în pas cu moda (Imagine: Mediafax Foto)

Având aproximativ 40 de ani (ea ar fi născută în 1965, ca şi soţul său, deşi nu au fost obţinute informaţii exacte despre vârsta sa), această blondă elegantă îmbrăcată "la patru ace" se diferenţiază între soţiilor şterse ale liderilor de la Kremlin.

Singura excepţie notabilă este defuncta Raisa Gorbaceva, care l-a însoţit pe scena sovietică şi internaţională pe soţul său Mihail pe toată perioada perestroika, până la destrămarea URSS.

Svetlana şi Dmitri Medvedev, el însuşi un fan al legendarului grup rock Deep Purple, "formează un cuplu modern". "Societatea se schimbă şi aş spune că ruşii sunt acum pregătiţi să aibă o Primă Doamnă demnă de acest nume", explică Marina Baskakova, profesoară la Şcoala Superioară de Economie din Moscova.

Svetlana Medvedeva apare în cele câteva fotografii publicate, într-un costum alb, care îi pune în evidenţă talia şi care, potrivit surselor, ar purta semnătura lui Valentin Iudaşkin, un creator de modă dintre cei mai bogaţi şi mai puternici din Rusia.

Cotidianul britanic The Times a relatat recent cum soţii Medvedev "nu se mai vedeau de cutiile Harrods", un celebru magazin londonez, în timp ce se pregăteau să urce la bordul unui avion al companiei ruse Aeroflot, pe aeroportul Heathrow.

Svetlana Medvedeva va fi "drăguţă şi va avea o alură nobilă". "Toată lumea va fi mulţumită să vadă o femeie care arată bine, sofisticată şi bine îmbrăcată", continuă sursa interogată, care nu a vrut să îşi dezvăluie identitatea, având în vedere contextul politic sensibil înainte de prezidenţialele din 2 martie.

În contrast cu cea căreia îi va succeda, Liudmila Putina, care "a făcut atâtea erori (de gust) şi nu a fost un bun exemplu din punctul de vedere al modei, în special dacă este comparată cu modelul care era Raisa" Gorbaceva, potrivit aceleiaşi surse.

Hainele de ultima modă nu vor fi singura schimbare pe care Svetlana Medvedeva, mama unui băiat în vârstăde 12 ani, Ilia, ar putea să o aducă la Kremlin.

O sursă din apropierea familiei, care de asemenea a cerut să i se respecte anonimatul, a declarat pentru AFP că în 2002 ea a urmat cursuri pentru prepararea sushi, care face furori printre doamnele din elita rusă.

Iar acest lucru se întâmpla în timp ce Liudmila Putina povestea că ea îi oferea un pahar de lapte fermentat denumit chefir asceticului său soţ, fost membru al serviciilor secrete.

Totuşi analiştii subliniază că dacă Svetlana Medvedeva se numără printre prietenele incontestabile ale vedetei ruse Alla Pugaciova, ea are relaţii strânse cu Biserica ortodoxă.

Este "o femeie energică şi puternică ce se simte atrasă atât de înalta societate, cât şi de slujbele ortodoxe", scrie revista rusească Ekspert. Pe de altă parte, Svetlana Medvedeva va evita cu siguranţă soarta Primei Doamne Raisa Gorbaciova, ale cărei apariţii au entuziasmat Occidentul, dar au suscitat dezaprobarea compatrioţilor săi.

"Oamenilor nu le place atât de multă activitate din partea unei Prime Doamne", rezumă o prezentare despre soţiile liderilor de la Kremlin, la Muzeul de istorie modernă din Moscova. "Se consideră că fac prea multe", continuă textul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici