Tablou de Monet, grav deteriorat de o bandă de tineri

Un tablou al pictorului Claude Monet, "Le pont d'Argenteuil", "a fost străpuns cu pumnul" de un membru al unei bande de tineri care au pătruns prin efracţie în Musée d'Orsay, din Paris, la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit Ministerului francez al Culturii, transmite AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Tablou de Monet, grav deteriorat de o bandă de tineri

Tablou de Monet, grav deteriorat de o bandă de tineri

Un "grup de patru băieţi şi o fată" a reuşit să intre în muzeu, a indicat ministrul Culturii, Christine Albanel, care a precizat că o suprafaţă de aproximativ 10 centimetri din tabloul datând din 1874 a fost destrămată.

Albanel a adăugat că imaginile surprinse de camerele de supraveghere pot fi de mare ajutor în ancheta deschisă de poliţie.

Un consilier al ministrului a declarat că este de părere că tinerii care au pătruns în muzeu erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Le pont d'Argenteuil" este un tablou în ulei cu dimensiunile de 60,5x80 de centimetri, pictat de Monet la Orsay. Tabloul a fost realizat în 1874, anul primei expoziţii a grupului de artişti impresionişti. Potrivit site-ului Musée d'Orsay, peisajul care apare în tablou era unul dintre preferatele lui Monet (1840 - 1926) şi apare în alte şapte picturi.

Incidentul a redeschis discuţia despre măsurile de securitate din muzee, după mai multe probleme înregistrate în Franţa în ultimele luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici