Ţara care interzice gaming-ul minorilor după ora 10 seara

China a impus noi reguli privind dreptul minorilor de a se juca în mediul virtual. Autorităţile de la Beijing spun că măsura vine ca răspuns la faptul că tot mai mulţi tineri au devenit dependenţi. Oficialii se tem că "sănătatea fizică şi mentală a minorilor este pusă în pericol".

1374 afișări
Imaginea articolului Ţara care interzice gaming-ul minorilor după ora 10 seara

Ţara care interzice gaming-ul minorilor după ora 10 seara

Administraţia de la Beijing a decis ca minorii cu vârste de până la 18 ani să aibă dreptul de a se juca pe PC ori consolă doar 90 de minute pe zi, niciodată noaptea, între orele 22:00 şi 08:00. Excepţie vor face zilele de weekend, când timpul va fi extins de la 90 de minute la 180 de minute, relatează BBC

De asemenea, sumele pe care chinezii le vor putea cheltui pentru jocuri online nu vor depăsi 200 yuani (29$) pentru cei cu vârste cuprinse între 8-16 ani şi 400 yuani (57$) pentru cei din categoria 16-18 ani.

China, ţară care reprezintă una dintre cele mai mari pieţe ale lumii pentru industria gamingului, intenţionează să oblige şi companiile producătoare de jocuri virtuale să creeze ghiduri pentru părinţi, notează agenţia Xinhua, care citează un oficial guvernamental.

Anul trecut, Xi Jinping, preşedintele Chinei, a afirmat faptul că tot mai mulţi copii chinezi au ajuns să sufere de miopie din cauza faptului că petrec prea mult timp în faţa ecranelor şi a cerut oficialilor controale mai stricte.

Următorul pas al oficialilor din Ministerul Educaţiei, notează The Guardian, este introducerea unei monitorizări mai atente a conţinutului jocurilor video. Aceştia vor să interzică jocurile al căror conţinut este unul violent, cu tentă sexuală ori care îndeamnă la jocuri de noroc.

"Vom adăuga treptat funcţii de identificare pe platformele virtuale pentru a putea şti şi restricţiona timpul petrecut de minori în mediul virtual", a mai spus un oficial chinez pentru aceeaşi sursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici