Târg de cireşe, duminică, la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iaşi

Prima ediţie a evenimentului "Cireşe la Bojdeucă", unde producătorii locali îşi vor prezinta bunătăţile, iar invitaţii Muzeului Literaturii Române Iaşi (MLR) vor organiza evenimente artistice, se va desfăşura, duminică, de la ora 10.00, în curtea muzeului "Ion Creangă".

286 afișări
Imaginea articolului Târg de cireşe, duminică, la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iaşi

Târg de cireşe, duminică, la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iaşi (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, evenimentul va debuta cu prezentarea târgului, la care vor participa reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare - Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Camera Agricolă Judeţeană - şi va continua cu momente artistice organizate în jurul temei cireşelor.

Începând cu ora 10.30, se vor desfăşura evenimente precum "Cireşe muzicale" cu Ansamblul Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici", "Cireşe vorbite" cu invitatul de onoare, actorul Petru Ciubotaru, "Cireşe dramatizate" cu Teatrul de păpuşi "Aşchiuţă". De asemenea, va avea loc concursul cu premii "Găsiţi Punguţa cu… două cireşe!".

"Târgul de cireşe este un proiect nou, foarte frumos, dezvoltat în parteneriat cu Camera Agricolă Judeţeană Iaşi. Nu cred că există loc mai potrivit decât Bojdeuca lui Ion Creangă pentru asta. Evenimentele culturale, distracţia şi cireşele proaspete fac o combinaţie irezistibilă, servită în capitala incontestabilă a copilăriei, bătătura Bojdeucii din Ţicău. Vă aşteptăm cu mic, cu mare!", a declarat Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Despre această manifestare, Monica Ionela Pandelea, directorul executiv al Camerei Agricole Judeţene Iaşi, a declarat: "Evenimentul de duminică este dedicat în primul rând copiilor, pentru a sărbători în alt mod sosirea mult aşteptatei vacanţe de vară, alături de părinţi, bunici, alături de poveştile lui Creangă. În plus, producătorii vor avea posibilitatea de a împărţi roadele muncii lor cu cei mai exigenţi şi năstruşnici consumatori. Participanţii la concursul «Găsiţi Punguţa cu… două cireşe!» vor fi premiaţi de către MLR Iaşi cu cărţile marelui povestitor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici