Tatăl actriţei Jodie Foster, condamnat la cinci ani de închisoare

Tatăl actriţei americane Jodie Foster a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în urma unui proces în care a fost acuzat de înşelătorie în domeniul imobiliar, după ce s-a folosit de notorietatea fiicei sale pentru a escroca 20 de persoane.

114 afișări
Imaginea articolului Tatăl actriţei Jodie Foster, condamnat la cinci ani de închisoare

Jodie Foster (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucius Fisher Foster III, care nu mai are niciun un fel de relaţii de foarte mulţi ani cu fiica lui, a fost acuzat că a înşelat 20 de persoane, făcându-le să semneze contracte pentru construirea unor case în valea San Fernando din nordul oraşului Los Angeles, şi că a încasat în avans câte 5.000 de dolari pentru fiecare contract, fără a angaja niciodată o firmă de construcţii, informează contactmusic.com.

Miercuri, juraţii de la Curtea Superioară din Los Angeles l-au găsit vinovat pe tatăl în vârstă de 89 de ani al actriţei americane.

Lucius Fisher Foster III urma să îşi primească sentinţa, joi, însă el nu a ajuns la sediul tribunalului californian, declarând că a pierdut autobuzul, iar pronunţarea verdictului a fost amânată pentru ziua de vineri.

Judecătorul acestui caz, Gregory A. Dohi, l-a condamnat în cele din urmă, vineri, pe Lucius Fisher Foster III la o pedeapsă de cinci ani de închisoare şi a dispus arestarea imediată a acuzatului.

Tatăl actriţei americane, care risca o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare, a declarat pe parcursul întregului proces că este nevinovat şi a precizat că întotdeauna a intenţionat să ducă la bun sfârşit acel proiect imobiliar.

O altă audiere, care va stabili un calendar de restituire a sumelor datorate, a fost fixată pentru data de 23 februarie.

Jodie Foster se numără printre cele mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Actriţa, câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din "Acuzata" (1988) şi "Tăcerea mieilor" (1991), a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul "Curaj nebănuit" (2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici