Tatăl actriţei Jodie Foster, găsit vinovat de înşelătorie în domeniul imobiliar

Tatăl actriţei Jodie Foster a fost găsit vinovat, miercuri, de un tribunal californian, în urma unui proces în care a fost acuzat de înşelătorie în domeniul imobiliar, după ce s-a folosit de notorietatea fiicei sale pentru a escroca 20 de persoane.

143 afișări
Imaginea articolului Tatăl actriţei Jodie Foster, găsit vinovat de înşelătorie în domeniul imobiliar

Jodie Foster (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucius Fisher Foster III, în vârstă de 89 de ani, riscă să primească o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, joi, când va apărea din nou în faţa Curţii Superioare din Los Angeles. Juraţii au avut nevoie, miercuri, de mai puţin de trei ore pentru a-l declara vinovat. Judecătorul Gregory A. Dohi a hotărât să îl ţină în continuare în detenţie pe tatăl actriţei americane.

Lucius Fisher Foster III, care nu mai are niciun un fel de relaţii de foarte mulţi ani cu fiica lui, este acuzat că a înşelat 20 de persoane, făcându-le să semneze contracte pentru construirea unei case în valea San Fernando din nordul oraşului Los Angeles, şi că a încasat în avans câte 5.000 de dolari pentru fiecare contract, fără a angaja niciodată o firmă de construcţii.

"Însă nicio casă nu a fost construită vreodată. El a spus în faţa a cel puţin jumătate dintre victimele sale că este tatăl actriţei Jodie Foster, iar această declaraţie a făcut parte din strategia lui de înşelătorie, comisă cu scopul de a inspira încredere", a declarat procurorul adjunct din Los Angeles, Don Cocek.

Lucius Fisher Foster III, care se deplasează sprijindu-se de un baston, a cerut să fie judecat cât mai repede, pentru a ieşi din închisoare înainte să moară şi pentru a putea astfel să le despăgubească pe victimele sale.

Jodie Foster se numără printre cele mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Actriţa, câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din "Acuzata" (1988) şi "Tăcerea mieilor" (1991), a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul "Curaj nebănuit" (2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici