Tatăl cântăreţei Amy Winehouse vrea să înfiinţeze o fundaţie contra dependenţei de droguri şi alcool

Mitch Winehouse, tatăl cântăreţei Amy Winehouse, a anunţat că intenţionează să înfiinţeze o fundaţie cu numele fiicei sale, decedată sâmbătă, la vârsta de 27 de ani, care să le ajute pe persoanele dependente de alcool şi de droguri.

329 afișări
Imaginea articolului Tatăl cântăreţei Amy Winehouse vrea să înfiinţeze o fundaţie contra dependenţei de droguri şi alcool

Amy Winehouse a fost găsită moartă sâmbătă după-amiază (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă nu aveţi cu ce să plătiţi o cură de dezintoxicare într-o clinică privată, există o listă de aşteptare lungă de doi ani pentru cei care au nevoie de ajutor", a declarat Mitch Winehouse cu ocazia funeraliilor fiicei sale, marţi, la Londra.

Cântăreaţa britanică, a cărei carieră meteorică a fost subminată de numeroase probleme cauzate de dependenţa de alcool şi droguri, a fost găsită moartă sâmbătă după-amiază, în apartamentul ei din nordul Londrei.

Luni după-amiază, autopsia a fost finalizată, fără a fi însă stabilită cauza decesului. O anchetă judiciară a fost deschisă la St. Pancras Coroner's Court din Londra (tribunal specializat în cazurile de deces violent sau neaşteptat, n.r.), însă următorul termen a fost stabilit pe 26 octombrie.

Potrivit poliţiei din Marea Britanie, moartea cântăreţei este cercetată ca "inexplicabilă", dar nu "suspicioasă".

Amy Winehouse lupta de mai mulţi ani contra dependenţei de alcool şi droguri. Ea încheiase recent o cură de dezintoxicare şi a încercat să revină pe scenă, printr-un turneu european, pe care a fost nevoită în cele din urmă să îl anuleze.

Amy şi-a "învins" dependenţa de droguri şi "încerca cu adevărat să îşi rezolve problema pe care o avea cu alcoolul", a declarat Mitch Winehouse, un fost şofer de taxi devenit cântăreţ de jazz, în timpul discursului pe care l-a ţinut în memoria fiicei sale, cu ocazia ceremoniei funerare de luni.

"Tocmai îşi încheiase a treia săptămână de abstinenţă", a continuat Mitch Winehouse. "Se săturase să mai bea" şi era "atât de fericită, aşa cum nu mai fusese de mulţi ani", a declarat tatăl artistei.

Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor, a promis că îl va ajuta pe tatăl cântăreţei să înfiinţeze această fundaţie.

Amy Winehouse a fost incinerată marţi la crematoriul Golders Green din nordul Londrei, imediat după slujba funerară. La incinerare au fost prezenţi doar membri ai familiei şi câţiva prieteni apropiaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici