Taylor Swift câştigă unul dintre cele mai urmărite procese din SUA, cel intentat DJ-ului David Mueller | FOTO

Taylor Swift a câştigat procesul intentat fostului om de radio DJ-ul David Mueller pe care l-a acuzat de hărţuire sexuală. Artista a cerut plata unor daune simbolice, de 1 dolar.

1592 afișări
Imaginea articolului Taylor Swift câştigă unul dintre cele mai urmărite procese din SUA, cel intentat DJ-ului David Mueller | FOTO

Taylor Swift câştigă unul dintre cele mai urmărite procese din SUA, cel intentat DJ-ului David Mueller

Swift l-a acuzat pe Mueller de hărţuie sexuală, după ce acesta a atins-o în locuri nepotrivite în timp ce făceau o fotografie în cadrul unui eveniment, în iunie 2013. 

Juriul, format din şase femei şi doi bărbaţi, au decis în favoarea cântăreţei.

Într-un comunicat, Swift a mulţumit juriului şi echipei sale de avocaţi pentru că au luptat pentru ea şi pentru toate persoanele care s-au simţit reduse la tăcere după ce au fost hărţuite sexual.

"Recunosc privilegiul de care mă bucur în viaţă, în societate şi faptul că mi-am putut permite financiar să mă apăr într-un astfel de proces", a spus Swift pentru CNN. "Speranţa mea este să-i ajut pe toţi cei ale căror voci trebuie auzite, motiv pentru care voi face donaţii organizaţiilor care ajută victimele hărţurii sexuale să se apere într-un proces", a declarat cântăreaţa.

Mueller a dat-o în judecată pe Swift, dar şi pe mama acesteia, Andrea Swift, şi pe unul dintre directorii radioului, Frank Bell, în 2015. I-a acuzat că au intervenit asupra contractului său de 150.000 de dolari/an ca dj de radio în Denver, prin presiunea pe care au făcut-o asupra angajatorului său, KYGO radio, de a-l concedia.

Vineri, judecătorii au decis că Taylor Swift nu mai are rol de inculpat, după ce au hotărât că nu sunt dovezi suficiente care să demonstreze că este vinovată.

Apoi, procesul ei intentat lui Mueller s-a dorit să servească drept exemplu pentru alte femei care se tem să acţioneze în instanţa agresorii odată ce au devenit victime ale hărţurii sexuale.

FOTO: HEPTA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici