Te-ai încălţa cu pantofi de un dolar? Unde va fi lansată încălţămintea

Preşedintele Adidas, Herbert Hainer, a anunţat într-un interviu că grupul german de echipamente sportive va lansa, în India, o pereche de pantofi sport la preţul de un dolar (0,74 euro), după eşecul aceluiaşi proiect în Bangladesh.

508 afișări
Imaginea articolului Te-ai încălţa cu pantofi de un dolar? Unde va fi lansată încălţămintea

Te-ai încălţa cu pantofi de un dolar? Unde va fi lansată încălţămintea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Lansăm în India a doua etapă a proiectului. Spre deosebire de Bangladesh, acolo este posibilă o producţie masivă", a declarat Herbert Hainer, preşedintele Consiliului de administraţie al Adidas, într-un interviu acordat publicaţiei Die Welt.

"Pantofii vor fi comercializaţi în regiunile rurale indiene. Dorim ca proiectul să se autofinanţeze", a explicat Hainer, fără a preciza când va fi lansat produsul şi în ce provincii.

În anul 2010, compania bavareză, care înregistrează un profit constant în pofida contextului economic global, anunţa lansarea unei perechi de pantofi sport la preţul de un dolar în Bangladesh. "Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat cum ne-am fi dorit", a precizat Herbert Hainer. "Am comercializat 5.000 de perechi în cadrul unui test de vânzare, dar am avut doar pierderi. Costurile de fabricare erau de trei dolari de pereche", a explicat el.

"În plus, trebuia să plătim 3,5 dolari la fiecare pereche pentru drepturi de import. Guvernul din Bangladesh ne-a pus mai multe piedici decât am fi dorit", a încheiat preşedintele Adidas.

Având o rată de creştere economică estimată la aproape nouă la sută pentru anul 2011, India are o clasă de mijloc în plină ascensiune, atrăgând investiţiile unor companii din întreaga lume datorită perspectivei de consum pe care o prezintă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici