Tehnologia 5G împinge jocurile de pe console şi PC în cloud

  • Odată cu creşterea vitezelor de internet, jocurile se vor muta în cloud.
  • Există soluţii de cloud şi în prezent, însă nu sunt de încredere din cauza tehnologiei.
  • Odată cu lansarea 5G, soluţiie de cloud gaming vor putea fi implementate pe scară largă.
444 afișări

În prezent, dacă vrei să te joci, trebuie să-ţi descrci jocul pe mobil, pe PC sau pe consolă. Dar, pe viitor, lucrurile s-ar putea schimba foarte mult.

S-ar putea să ai nevoie doar de un controler şi de un device de streaming, asemănător cu Chromecast-ul de astăzi. Pentru că jocurile se vor muta în cloud, iar tu vei plăti un abonament, cam cum plăteşti acum la Netflix.

Deja unele companii de jocuri fac paşi în direcţia asta, iar Google Stadia, GeForce Now, PlayStation Now sau Xcloud ar fi câteva exemple. E adevărat că ai nevoie de internet de mare viteză ca să poţi măcar să te gândeşti la asta, însă implementarea şi generalizarea tehnologiei 5G ar putea fi soluţia. În felul acesta n-ai mai avea nevoie sa-ţi faci upgrade la PC sau consolă şi ai putea juca jocul preferat pe orice device.

Alex a testat cloud gaming-ul şi, deocamdată, e sceptic.

„Could gaming-ul poate să fie ceva bun, dar cel puţin momentan nu am văzut să fie un mare improvement. În afară de a da remove la nişte hardware, nimic altceva. Poate pe viitor va ajunge ceva mai interesant”, spune Alex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici