Telefonul mobil poate dubla riscul de cancer cerebral

Utilizarea telefoanelor mobile pe o perioadă mai mare de zece ani poate dubla riscul de cancer la creier, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători suedezi, care recomandă părinţilor să nu îi lase pe copii să utilizeze telefoane mobile.

4 afișări
Imaginea articolului Telefonul mobil poate dubla riscul de cancer cerebral

Telefonul mobil poate dubla riscul de cancer cerebral

Persoanele care utilizează telefonul mobil mai mult de zece ani prezintă riscuri de două ori mai mari de a fi diagnosticate cu o tumoare pe nervul care conectează urechea la creier, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Orbero din Suedia, citaţi de telegraph.co.uk. Cercetătorii au analizat în acest sens 11 studii diferite.

Profesorul Kjell Mild, consilier guvernamental şi coordonator al acestui studiu, a declarat că telefoanele mobile nu ar trebui să fie utilizate de copii, care sunt mai vulnerabili pentru că au craniul mai subţire, iar sistemul lor nervos nu este complet dezvoltat.

Rezultatele studiului realizat de cercetătorii suedezi vin la o lună după ce un alt studiu, finanţat de Mobile Telecommunications and Health Research (MTHR), din Marea Britanie, a scos la iveală faptul că există doar o slabă asociere între utilizarea pe termen lung a telefoanelor mobile şi tumorile cerebrale.

În prezent, se desfăşoară un al doilea program MTHR, la care participă 200.000 de persoane din Danemarca, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie.

Cercetătorii se confruntă cu dificultăţi în acest domeniu, pentru că telefoanele mobile au devenit un bun de larg consum abia la sfârşitul anilor '90.

Mild spune că pericolul reprezentat de telefoanele mobile ar putea fi şi mai mare decât o sugerează studiul său, pentru că 10 ani reprezintă perioada minimă necesară pentru dezvoltarea unui cancer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici