Templul Coral, o sinagogă cu poveste

  • Pe 16 decembrie 2014 se redeschidea Templul Coral, după un amplu proces de restaurare
  • Templul Coral a fost construit între 1864 şi 1866, în stil mauro-bizantin
  • Este singura sinagogă din România care încă mai are cor
742 afișări
Imaginea articolului Templul Coral, o sinagogă cu poveste

Templul Coral, o sinagogă cu poveste FOTO Tempul Coral/Facebook

Este una dintre cele mai frumoase sinagogi din România şi din Europa Centrală. Templul Coral, monument istoric şi cultural, se redeschidea pe 16 decembrie 2014, după un amplu proces de restaurare.

Piatra de temelie a Templului Coral a fost pusă în 1864 şi a avut la bază modelul templului Leopoldstadt din Viena.  

Se inaugura cu fast de către toată comunitatea evreiască din Bucureşti în 1866. Chiar în acelaşi an, sinagoga avea să fie incendiată. A fost refăcută cu ajutorul Casei Regale, iar  stilul architectural este mauro-bizantin.

  • „Această sinagogă devine de fapt un port-drapel al evreimii române. Le datorăm atât înaintaşilor noştri, cât şi actualei conduceri a federaţiei, restaurarea templului, care a avut loc între 2006 şi 2014, o restaurare extrem de laborioasă”, explică gilbert Şaim, gabai Templul Coral. 

 Templul Coral este singura sinagogă din România, care încă mai are cor.

Sărbătoarea de Hanuca este în toi şi mai ţine până pe 18 decembrie.

Pentru cei interesaţi să admire această frumuseţe arhitecturală, o găsesc pe Strada Sfânta Vineri nr. 9 în centrul Bucureştiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici