"Tetro", de Francis Ford Coppola, a avut premiera la LA

Lungmetrajul "Tetro", în regia lui Francis Ford Coppola, al cărui director de imagine este Mihai Mălaimare Jr., a avut premiera, pe 3 iunie, la Los Angeles, la proiecţie regizorul declarând că acesta este "cel de-al doilea film din cea de-a doua carieră a sa" - cinematografia de autor.

31 afișări
Imaginea articolului "Tetro", de Francis Ford Coppola, a avut premiera la LA

"Tetro", de Francis Ford Coppola, a avut premiera la Los Angeles (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Potrivit Variety, premiera filmului a avut loc la Westwood's Hammer Museum din Los Angeles.

"Tetro" a deschis, pe 14 mai, cea de-a 41-a ediţie a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs de la Festivalul de Film de la Cannes, care a avut loc între 13 şi 24 mai.

Cu ocazia premierei de la Los Angeles, regizorul Francis Ford Coppola a declarat că el consideră că perioada în care a realizat seria "Naşul" şi următoarele filme produse de mari studiouri constituie prima sa carieră în cinematografie.

Totodată, Coppola a precizat că, în prezent, se concentrează pe filme de autor, "produse într-un mod în care să se poată finanţa singure". Regizorul s-a declarat recunoscător pentru faptul că are afaceri în domeniul producţiei de vinuri, dar şi în cel hotelier, pentru că astfel obţine fonduri pentru filmele sale.

Premiera de la Los Angeles a lungmetrajului "Tetro" a fost organizată în scopul strângerii de fonduri pentru arhiva de film şi televiziune a Universităţii din Los Angeles (UCLA), Coppola împărtăşind celor prezenţi amintiri din timpul studenţiei la celebra instituţie, dar şi din timpul primei sale slujbe în domeniul cinematografiei, alături de producătorul Roger Corman.

Petrecerea pentru lansare, care a avut loc la Institutul Cultural Italian din Los Angeles, i-a avut ca invitaţi pe actorii principali din filmul "Tetro" - Vincent Gallo şi Alden Ehrenreich -, dar şi pe Sofia şi Roman Coppola, Andy Garcia, Val Kilmer, Stephen Dorff, Alicia Silverstone şi regizorul John Landis.

Filmată aproape în întregime în alb/negru, cu câteva flashback-uri color, pelicula "Tetro" este o dramă de familie a cărei acţiune se petrece în Argentina, unde tânărul Benjamin (Alden Ehrenreich) ajunge pentru a-şi căuta fratele, Angelo/ Tetro (Vincent Gallo).

În realizarea lungmetrajului, Francis Ford Coppola s-a inspirat parţial din amintirile sale din copilărie, pentru a evoca rivalităţile artistice dintr-o familie de italieni din Argentina. Filmul duce pe tărâmul ficţiunii ceea ce Coppola numeşte familia sa "foarte neobişnuită".

Cineastul spune că la vârsta sa - 67 de ani - este mai dispus să-şi privească viaţa drept o potenţială sursă de inspiraţie pentru scenarii. Din distribuţia filmului "Tetro" fac parte, pe lângă Vincent Gallo şi Alden Ehrenreich, Maribel Verdu, Klaus Maria Brandaueur şi Carmen Maura.

"Tetro" urmează să fie lansat pe marile ecrane pe 11 iunie.

Pe genericul filmului figurează, pe lângă Mihai Mălaimare Jr., şi Adriana Rotaru, care este production manager.

Francis Ford Coppola a mai colaborat cu Mihai Mălaimare Jr. şi Adriana Rotaru la lungmetrajul "Tinereţe fără tinereţe", lansat în 2007, la Festivalul de Film de la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici