"The Dark Knight Rises" a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din încasări pe plan mondial

"Cavalerul negru: Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises", cel mai recent lungmetraj din franciza "Batman", a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din încasări pe plan mondial, devenind cel de-al 13-lea film din istorie care reuşeşte această performanţă, relatează The Hollywood Reporter.

273 afișări
Imaginea articolului "The Dark Knight Rises" a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din încasări pe plan mondial

"The Dark Knight Rises" a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din încasări pe plan mondial

Potrivit boxofficemojo.com, această peliculă realizată de studiourile Warner Bros. a obţinut, până duminică seară, 431,2 milioane de dolari pe piaţa nord-americană şi 574 de milioane de dolari pe plan internaţional, ajungând astfel la un total de 1,005 miliarde de dolari.

Precedentul film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru/ The Dark Knight", a obţinut încasări de 1,003 miliarde de dolari în 2008.

Produs de studiourile Warner Bros. cu un buget de 250 de milioane de dolari, "Cavalerul negru: Legenda renaşte" este cel de-al treilea film din seria "Batman" care a fost regizat de Christopher Nolan şi l-a avut în rolul principal pe actorul galez Christian Bale.

În topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, primele două locuri sunt ocupate de peliculele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) şi "Titanic" (2,1 miliarde de dolari), ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe locul al treilea se află ultimul film din seria "Harry Potter" (1,328 de miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici