"The Hurt Locker" - cel mai bun film la gala Sindicatului producătorilor americani

Drama cu buget redus "The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Sindicatului producătorilor americani, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

25 afișări
Imaginea articolului "The Hurt Locker" - cel mai bun film la gala Sindicatului producătorilor americani

"The Hurt Locker" - cel mai bun film la gala Sindicatului producătorilor americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimii 20 de ani, 13 producţii câştigătoare ale acestui premiu a fost recompensate şi cu Oscarul pentru cel mai bun film. Însă, în ultimii trei ani, alegerile Sindicatului producătorilor americani nu au coincis cu cele ale Academiei de film americane.

Premiul a fost acordat producătorilor Kathryn Bigelow, care a şi regizat filmul, Mark Boal, Nicolas Chartier şi Greg Shapiro.

Filmul, care a apărut deja pe DVD, prezintă viaţa unor experţi genişti americani în timpul războiului din Irak.

"The Hurt Locker" a mai câştigat, printre altele, Critics' Choice Award, alegerile acestei asociaţii de critici fiind aceleaşi cu ale Academiei de film americane în proporţie de 80% în ultimii 10 ani.

După ce organizatorii galei Oscar au decis, anul trecut, să dubleze numărul de nominalizări la categoria "cel mai bun film", Sindicatul producătorilor americani a hotărât să facă acelaşi lucru.

Celelalte filme nominalizate anul acesta au fost:

"Avatar",

"An Education",

"District 9",

"Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds",

"Neînfrânt/ Invictus",

"Precious: Based On the Novel Push by Sapphire",

"Star Trek: The Future Begins/ Star Trek: Un nou început",

"Deasupra tuturor/ Up",

"Sus, în aer/ Up in the Air"

La categoria "cel mai bun film documentar" câştigătorul este "The Cove", de Louie Psihoyos.

Premiul pentru "cel mai bun film de animaţie" a revenit peliculei "Up", de Bob Peterson şi Pete Docter.

Câştigătorii au fost desemnaţi de cei circa 4.200 de membri ai Sindicatului producătorilor americani (Producers Guild Awards/ PGA). Premiile oferite de Sindicatul producătorilor americani contribuie la impulsionarea vânzărilor de bilete şi la sporirea şanselor de câştigare a unui Oscar, deoarece mulţi dintre membrii PGA fac parte şi din Academia americană de film.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 2 februarie, iar ceremonia de decernare a acestor distincţii va avea loc pe 7 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici