The Prodigy, desemnată cel mai bun headliner, la European Festival Awards

Formaţia Prodigy a fost desemnată cel mai bun headliner, iar trupa White Lies - cel mai bun debut, la gala de decernare a European Festival Awards, care a avut loc miercuri seară, la Grand Theatre din Groningen, Olanda, potrivit site-ului organizatorului.

32 afișări
Imaginea articolului The Prodigy, desemnată cel mai bun headliner, la European Festival Awards

The Prodigy, desemnată cel mai bun headliner, la European Festival Awards (Imagine: Mediafax Foto)

Cel mai bun festival de mari dimensiuni a fost desemnat Heineken Open'er Festival din Polonia, titlul de cel mai bun festival de dimensiuni medii a revenit Dour Festival din Belgia, iar cel de cel mai bun festival de mici dimensiuni a revenit Cactusfestival din Belgia.

De asemenea, cel mai bun festival nou a fost desemnat tot un eveniment belgian - Openfields Festival.

Belgia a mai triumfat o dată şi la categoria "cel mai bun line up" - festivalul Rock Werchter. În 2009, evenimentul a adunat, de-a lungul celor patru zile, trupe precum Oasis, The Prodigy, Placebo, Dave Matthews, Lily Allen, Eagles Of Death Metal, Coldplay, The Killers, Bloc Party, Elbow, Amy Macdonald, White Lies, Just Jack, Lady Gaga, Jason Mraz, 2ManyDjs, Kings of Leon, Nick Cave and the Bad Seeds, Franz Ferdinand, Limp Bizkit, Katy Perry, Yeah Yeah Yeahs, Regina Spektor, Metallica, Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs, Black Eyed Peas, The Mars Volta, Röyksopp şi alţii. Rock Werchter a primit şi premiul la categoria "festivalul preferat al artiştilor".

Totodată, cei de la Coldplay au câştigat un premiu - piesa "Viva la Vida" a fost desemnată imnul festivalurilor pe anul 2009.

Produsul colaborării dintre YOUROPE (Asociaţia Festivalurilor Europene) şi Virtual Festivals - comunitate online a festivalurilor lumii, European Festival Awards premiază munca şi efortul celor implicaţi în organizarea festivalurilor europene de amploare, fiind un amestec inedit între preferinţele publicului şi părerile obiective ale specialiştilor din industria de evenimente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici