The Rolling Stones, câştigătoare a două trofee la gala NME Awards 2013 - VIDEO

Trupa The Rolling Stones a câştigat două trofee la gala NME Awards 2013, care a avut loc miercuri seară, la Londra, la peste o jumătate de secol după ce grupul britanic a apărut pentru prima dată în paginile celebrei reviste muzicale britanice.

146 afișări
Imaginea articolului The Rolling Stones, câştigătoare a două trofee la gala NME Awards 2013 - VIDEO

The Rolling Stones, câştigătoare a două trofee la gala NME Awards 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

The Rolling Stones s-a impus la categoria "cea mai bună trupă live", iar "Crossfire Hurricane", un documentar-caleidoscop despre istoria celebrului grup britanic, s-a impus la categoria "cea mai bună muzică de film", informează bbc.co.uk.

În aceeaşi gală, organizată de patronii revistei New Musical Express în clubul The Troxy din Londra, trioul Biffy Clyro a fost desemnat "cel mai bun grup britanic", iar The Killers s-a impus la categoria "cel mai bun grup internaţional".

Johnny Marr, fostul chitarist al trupei The Smiths, a fost recompensat cu trofeul pentru întreaga carieră, Godlike Genius Award. Acest premiu reprezintă o recunoaştere a carierei sale de peste 30 de ani în industria muzicală, pe parcursul căreia Johnny Marr a colaborat cu o serie de muzicieni şi trupe celebre, precum Paul McCartney, The Pretenders, The The, Modest Mouse şi The Cribs.

Un alt artist care a câştigat miercuri seară două trofee la gala NME 2013 este Florence Welch, solista grupului Florence and the Machine. Ea a câştigat premiul categoriei "cel mai bun artist solo" şi a asigurat vocea pentru piesa "Sweet Nothing", de Calvin Harris, desemnată "cea mai bună piesă dance".

La categoria "cel mai bun album" s-a impus materialul discografic "Given to the Wild" al trupei The Maccabees, iar cântecul "Inhaler" al trupei Foals a fost desemnat "cel mai bun single".

Cel mai bun videoclip a fost desemnat cel al piesei "R U Mine?" lansată de trupa Arctic Monkeys.

Grupul One Direction, care se bucură de mare succes în rândul adolescentelor, a fost desemnat câştigător la categoria "cea mai proastă trupă". Solistul principal acestui grup pop, Harry Styles, a fost desemnat la rândul său câştigătorul unei alte categorii deloc de invidiat: "ticălosul anului".

La aceeaşi gală au fost decernate şi alte câteva premii non-muzicale: "cea mai bună carte" ("The Story Of The Streets", de Mike Skinner), "momentul anului" (ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012), "eroul anului" (Barack Obama) şi "cel mai bun film" (The Hobbit: An Unexpected Journey").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici