The Rolling Stones, primul album din 2005, în decembrie: Blues vechi.Manifest pentru muzica autentică -VIDEO

Cei de la Rolling Stones au distribuit fanilor un al doilea trailer video, înainte de lansarea noului lor album, atât de aşteptat de public. Un teaser intitulat "The Rolling Stones- Se întorc pe 6 octombrie" a indus fanii în eroare. Mulţi au crezut că trupa lansează un album în curând.

444 afișări
Imaginea articolului The Rolling Stones, primul album din 2005, în decembrie: Blues vechi.Manifest pentru muzica autentică -VIDEO

The Rolling Stones lansează astăzi un nou album: "Fără trucuri moderne, blues de când eram noi puşti" -VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cei de la Rolling Stones au distribuit fanilor un alt trailer video, înainte de lansarea noului lor album, atât de aşteptat de public. La începutul acestei săptămâni, pe site-ul trupei britanice a fost lansat un scurt teaser intitulat "The Rolling Stones- Se întorc pe 6 octombrie", unde sunt prezentate câteva secvenţe video filmate, din câte se pare, în British Grove Studios, un complex de studiouri de înregistrări, aflat în vestul Londrei, relatează nme.com.

Prin acest viitor album, băieţii de la Rolling Stones abandonează trucurile electronice ale muzicii moderne şi revin la rădăcinile lor de blues, noul material fiind compus din cover-uri după melodii celebre ale unor clasici ai genului. O mostră din ce vom asculta pe acest album din decembrie o găsim într-un alt clip teaser postat pe Twitter.

 

 

Se zvoneşte că în luna iunie a acestui an, cei de la Stones, aflându-se într-un studio de înregistrări din vestul Londrei, l-au întâlnit întâmplător pe celebrul chitarist Eric Clapton. Întâlnirea a fost una de bun augur, rezultatul acestei coincidenţe fiind colaborarea dintre trupă şi Clapton şi înregistrarea a două piese produse de Don Was.

Don a declarat publicaţiei franceze Le Figaro că noul album al formaţiei va conţine cover-uri după piese blues şi că înregistrarea a durat doar trei zile: "Albumul sună frust. E autentic. De fapt, surprinde esenţa a ceea ce sunt The Rolling Stones", spune acesta.

 

Deşi în decembrie 2015, Ronnie Wood, chitarist al trupei, a negat zvonurile privind începerea înregistrărilor pentru un nou album, mai târziu a dezvăluit presei că trupa şi-a reluat activitatea de studio, repetând piese stindard pentru blues-ul postbelic ale unor cântăreţi ca Howlin’ Wolf sau Little Walter. “Am intrat în studio cu gândul de a prelucra nişte piese noi de-ale noastre pe care le aveam în pregătire, ceea ce am şi făcut. Însă, fără să ne dăm seama, repetarea materialului nou s-a transformat treptat în repetarea unor blues-uri vechi pe care le ascultam când eram puşti şi care ne-au şi determinat să ne apucăm de muzică. Am înregistrat 11 blues-uri în două zile. Când le-am auzit din nou după câteva luni în care nu le-am mai dat cine ştie ce importanţă, am rămas uimiţi. "Stai, cine cânta partea asta?", "Cred că tu eşti." "Sună foarte foarte autentic,"

Un alt eveniment recent privind activitatea trupei s-a petrecut pe 3 octombrie în Las Vegas, când Rolling Stones au susţinut un concert-surpriză, în faţa a 1,200 de şoferi de camion.

 

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

Pe 17 iulie 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi la Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici