Tiamat revine în România, la Festivalul Artmania, de la Sibiu

Formaţia suedeză Tiamat revine în România pentru un concert care va avea loc pe 18 iulie, în cadrul Festivalului Artmania, la Sibiu, unde trupa îşi va promova noul materialul discografic, intitulat "Amanethes", care va fi lansat pe 18 aprilie.

166 afișări
Imaginea articolului Tiamat revine în România, la Festivalul Artmania, de la Sibiu

Tiamat revine în România, la Festivalul Artmania, de la Sibiu

Potrivit organizatorilor Festivalului Artmania, celor de la Tiamat li se vor alătura şi alte trupe importante care vor concerta în cadrul evenimentului aflat acum la a treia ediţie, şi care are loc între 19 şi 20 iulie, la Sibiu.

De curând, Tiamat a dezvăluit şi lista pieselor care vor fi cuprinse pe albumul "Amanethes" - 14 în total.

Suedezii de la Tiamat au mai concertat în Romania pe 23 septembrie 2006, la Sala Agronomia din Bucureşti.

Originară din Stockholm, Suedia, Tiamat s-a înfiinţat ca trupă în 1988, sub numele de Treblinka, adoptând genul doom. Însă muzica trupei a evoluat considerabil de-a lungul anilor, trupa suedeză fiind greu de încadrat într-un curent anume, trecând prin subgenuri ca metal progresiv, simfonic sau gotic.

În 1989, Treblinka se desparte, iar Johan Edlund, sufletul tupei, schimbă numele în Tiamat şi îşi continuă proiectul muzical. La începutul anilor '90, apare albumul de debut "Sumerian Cry", care primeşte numeroase critici pozitive, fiind urmat de albumele "The Astral Sleep" şi "Clouds", cu schimbări de sound semnificative.

Tiamat lansează în 1994 materialul discografic intitulat "Wildhoney", cu puternice influenţe Pink Floyd, dar şi cu o notă aparte, care avea sa îi aducă ulterior aprecieri pozitive din partea criticilor de gen.

De atunci, trupa a oferit fanilor alte patru albume, cu piese memorabile printre care "Cold Seed", "Brighter Than The Sun", "Vote For Love" şi "Cain". În 2007, Tiamat a semnat cu Nuclear Blast Records.

Trupa este formată din Johan Edlund - voce/ chitară/ clape, Thomas Wyreson - chitară, Andres Iwers - bass, Lars Skold - tobe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici