Timişoara: Boxe din care se vor auzi împuşcături, amplasate într-un parc pentru alungarea ciorilor

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că în parcul Catedralei Mitropolitane din centrul oraşului vor fi amplasate boxe din care se vor auzi împuşcături pentru alungarea ciorilor, însă vânătorii susţin că aceste sunete nu vor face decât să sperie pe moment păsările, care apoi se vor întoarce.

181 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Boxe din care se vor auzi împuşcături, amplasate într-un parc pentru alungarea ciorilor

Timişoara: Boxe din care se vor auzi împuşcături, amplasate într-un parc pentru alungarea ciorilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în parcul Catedralei Mitropolitane din centrul Timişoarei vor fi amplasate mai multe boxe din care se vor auzi împuşcături pentru alungarea ciorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă legea ar permite partide de vânătoare, orice soluţie legală ar putea fi luată în discuţie. Cum legea nu permite asta, nu putem lua în considerare decât simulări. Prima intenţie de acţiune concretă este aceasta: să simulăm împuşcături, prin boxe", a declarat Nicolae Robu.

Primarul a spus că în ultimele zile a primit diferite sugestii pentru alungarea ciorilor, însă nu poate fi de acord cu acestea.

"Ştim că există diverse dispozitive cu ultrasunete, eu am o reţinere în a le folosi, pentru că trebuie să fie de o anumită putere ca să poată acoperi tot parcul. Noi nu le sesizăm, dar nu aş fi chiar aşa de convins că ele nu au nici cea mai mică influenţă negativă asupra omului, chiar nepercepându-le omul. (…) Eu primesc diverse sugestii, spre exemplu, am primit sugestia de a cumpăra anticoncepţionale pentru ciori şi să le dăm, prin hrană, ciorilor. Sigur că noi râdem, dar societatea omenească a avut o evoluţie foarte ciudată", a declarat Robu.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Timiş, Cornel Lera, a declarat că sunetele de împuşcături nu vor face decât să sperie ciorile, pe moment, apoi păsările se vor întoarce la cuiburile lor.

"Primăria ar trebui să se gândească la alte soluţii, cum ar fi amplasarea unor aparate speciale, cu ultrasunete, care să intre pe frecvenţa ciorilor şi să le deranjeze. O altă soluţie ar fi să pună acolo plase care să nu le permită ciorilor să ajungă la cuiburi", a afirmat Cornel Lera.

Potrivit lui Lera, instalarea de plase deasupra copacilor este o metodă folosită cu succes mai ales de agricultori, în diferite colţuri ale lumii, pentru a-şi proteja recoltele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici