Timişoara: Palmieri, inimi din flori şi un pian învelit în muşchi de pădure, la festivalul Timfloralis - FOTO

Palmieri, inimi din flori, un pian învelit în muşchi de pădure, dar şi expoziţii, concerte sau demonstraţii gastronomice cu teme florale vor fi prezentate la prima ediţie a Festivalului florilor Timfloralis, care a început vineri, la Timişoara.

801 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Palmieri, inimi din flori şi un pian învelit în muşchi de pădure, la festivalul Timfloralis - FOTO

Timişoara: Palmieri, inimi din flori şi un pian învelit în muşchi de pădure, la festivalul Timfloralis (Imagine: Liliana Iedu/Mediafax Foto)

În Piaţa Victoriei din Timişoara a început, vineri după-amiază, Timfloralis, primul festival al florilor din acest oraş, unde vizitatorii au ocazia să cumpere exponatele naturale sau artificiale.

"Porţi, copaci şi inimi din flori, pianul floral, zidurile verzi sau standurile multicolore ale producătorilor, comercianţilor şi expertilor florişti adaugă un plus de farmec amenajărilor horticole permanente din piaţă. Cele trei zile de festival vor cuprinde numeroase evenimente şi prezenţe foarte interesante, maeştri florişti internaţionali vor realiza demonstraţii de aranjamente florale, vom avea demonstraţii gastronomice cu teme florale, dar şi concerte de music-hall în interpretarea soliştilor de la Casa de Cultură a Studenţilor sau partituri clasice cu teme florale în interpretarea Filarmonicii Banatul", a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Potrivit reprezentanţilor SC Horticultura SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara, pentru aranjamentele florale din centrul oraşului au fost folosite peste 8.500 de petunii. Acestea au fost aranjate în special pe arcade, simple sau în formă de inimă, şi sunt înalte de peste trei metri, fiind aşezate atât în Piaţa Victoriei, cât şi pe strada pietonală Alba Iulia.

De asemenea, pentru acest festival a fost montată o cupolă cu flori artificiale, înaltă de 14 metri şi care are o rază de 20 de metri. Cupola seamănă cu cea folosită în perioada sărbătorilor de iarnă când au fost montate luminiţe. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au declarat că s-a luat decizia împodobirii cupolei cu flori artificiale deoarece florile naturale s-ar vesteji în scurt timp.

În cadrul Timfloralis au fost expuşi, pentru vânzare, şi cinci palmieri. Trei dintre aceştia sunt de mari dimensiuni şi costă 280 de euro bucata, fiind cele mai scumpe plante de la festival.

"Avem standul nostru de prezentare la festivalul Timfloralis şi am zis că în spate, pe fundal, să punem palmieri. Punem palmieri ca să mascăm intrarea în pasaj, acolo lângă Rectoratul Politehnicii. Avem arbori, arbuşti, aranjamente florale, flori şi accesorii pentru parcuri. Avem în total cinci palmieri aduşi, sunt palmieri de grădină care se pot planta direct la sol, pentru că aceştia sunt rezistenţi", a declarat Andrei Drăgilă, director SC Horticultura SA.

În cadrul Timfloralis sunt expuse şi rochii pe care au fost aplicate flori naturale sau artificiale, dar şi pălării cu diferite aranjamente florale.

Piesa de rezistenţă este însă, un pian vechi de peste 200 de ani, care nu mai este funcţional şi care a fost împodobit de un designer cu muşchi de pădure, dar şi cu diferite crengi şi plante. Lângă pian este aşezat un scăunel care, de asemenea, este învelit în muşchi de pădure. Aranjamentul va sta în Piaţa Victoriei din Timişoara până la finalul festivalului, iar după aceea va fi dus în curtea designerului care l-a împodobit.

De la festival nu vor lipsi nici show-urile culinare. Bucătari iscusiţi atât din România, cât şi din străinătate vor găti preparate care conţin flori, iar cei prezenţi le pot degusta.

Nu vor lipsi nici concertele, Filarmonica "Banatul" urmând să interpreteze, sâmbătă şi duminică, de la ora 20.30, în Piaţa Victoriei, pe scena amplasată în faţa Operei, partituri clasice având ca temă florile. De asemenea, vineri seară, tinerii de la Casa Studenţilor din Timişoara vor susţine un spectacol de music-hall.

Festivalul Timfloralis se desfăşoară în Piaţa Victoriei din Timişoara, de vineri şi până duminică, iar intrarea este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici