Ţinute din "Django Unchained", "Indiana Jones", "Frumuşica" şi din alte filme celebre, expuse la Los Angeles

Costumele unor personaje legendare, precum Indiana Jones şi Superman, precum şi cele purtate de actori hollywoodieni celebri, precum Charlie Chaplin şi Marilyn Monroe, au devenit începând de vineri "starurile" unei expoziţii la Los Angeles.

299 afișări
Imaginea articolului Ţinute din "Django Unchained", "Indiana Jones", "Frumuşica" şi din alte filme celebre, expuse la Los Angeles

Ţinute din "Django Unchained", "Indiana Jones", "Frumuşica" şi din alte filme celebre, expuse la Los Angeles

Organizată de Academia de film americană, care decernează în fiecare an premiile Oscar, expoziţia "Hollywood Costumes" va rămâne deschisă până în aprilie 2015 la Los Angeles, după ce a fost vernisată la Victoria and Albert Museum din Londra în 2012.

Un număr de 40 de noi costume au fost adăugate după expoziţia de la Londra, inclusiv câteva din filme celebre - "Django dezlănţuit", "Marele Gatsby" şi "Dallas Buyers Club".

Expoziţia este realizată cu ajutorul unor teme: "regine", de la Elizabeth a II-a la Marie-Antoinette, "super-eroi", ce include costume purtate de protagoniştii francizelor "Superman", "Captain America" şi "Războiul stelelor", "rochii celebre", precum cele purtate de Julia Roberts în "Frumuşica/ Pretty Woman" şi Nicole Kidman în "Moulin Rouge".

Vizitatorii redescoperă epoca de aur a Hollywoodului prin uniforma purtată de Joan Crawford în "Mildred Pierce", celebra rochie purtată de Marilyn Monroe în "Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch", costumul lui Charlie Chaplin în "Charlot vagabond" şi rochia albastră cu bretele şi pantofii roşii purtaţi de Judy Garland în "Vrăjitorul din Oz".

Cei mai mari costumieri de la Hollywood povestesc în materiale video modul în care desenau uneori de la A la Z costume complete şi creau ţinute vestimentare din articole vestimentare disparate cumpărate din magazine.

Astfel, personajul Jason Bourne, interpretat de Matt Damon în filmul "Identitatea lui Bourne" (2002), a fost îmbrăcat în negru, "pentru a trece neobservat într-un mediu ostil".

Tricoul alb purtat de Sean Penn în filmul "Milk- Preţul curajului" a necesitat cercetări îndelungate, iar cureaua personajului a fost reprodusă după aceea a adevăratului Harvey Milk, militant pentru drepturile homosexualilor, pentru "a reaminti oamenilor că persoanele gay participă la toate activităţile civice ale societăţii".

Harrison Ford spune, vorbind despre ţinutele sale din franciza "Indiana Jones", că erau "costume bizare" pentru "un tip care se plimbă cu un bici în mână şi care se află mereu în regiuni calde, dar poartă o vestă din piele".

"Atunci când o puneam pe mine, mă făcea întotdeauna să mă simt exact ca personajul", a adăugat starul hollywoodian.

Un material video arată spectatorilor felul în care actorii din filmele cu multe efecte speciale poartă în studiouri, în faţa unor ecrane verzi, salopete presărate cu senzori de mişcare, care permit apoi, prin intermediul computerelor, transformarea lor în gorile ("Planeta maimuţelor") şi în extratereştri albaştri ("Avatar").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici