Ţinute Yves Saint Laurent care i-au aparţinut lui Catherine Deneuve, vândute pentru o sumă astronomică

Aproape 130 de ţinute create de Yves Saint Laurent pentru actriţa franceză Catherine Deneuve au fost vândute pentru suma totală de 1,02 milioane de dolari la o licitaţie organizată la Paris de casa Christie's, potrivit Reuters.

691 afișări
Imaginea articolului Ţinute Yves Saint Laurent care i-au aparţinut lui Catherine Deneuve, vândute pentru o sumă astronomică

Ţinute Yves Saint Laurent care i-au aparţinut lui Catherine Deneuve, vândute pentru 1 milion de dolari

În noiembrie 2018, actriţa franceză Catherine Deneuve, în vârstă de 75 de ani, a anunţat că a decis să îşi scoată la licitaţie ţinutele create pentru ea de Yves Saint Laurent.

Aproape 300 de loturi, mantouri, taioare, rochii şi accesorii, multe unicat, create de celebrul Yves Saint Laurent, a cărui prietenă şi muză i-a fost Deneuve, au fost incluse în catalogul licitaţiei.

Piesele rămase în urma licitaţiei de joi sunt disponibile online, până pe 30 ianuarie.

"Astăzi, mă despart de casa mea din Normandia, unde păstram această garderobă, nu fără un sentiment de melancolie. Sunt creaţiile unui om atât de talentat, care nu crea decât pentru a face femeile fericite", a spus Catherine Deneuve într-un scurt mesaj transmis presei de casa de licitaţii în noiembrie.

Yves Saint Laurent - decedat în 2008 - a creat pentru Catherine Deneuve ţinute de scenă şi pentru viaţa de zi cu zi, timp de 40 de ani.

Catherine Deneuve a ştiut cu multă inteligenţă să facă trecerea de la rolurile de sex-simbol din tinereţe la roluri mature, serioase, şi rămâne una dintre cele mai căutate actriţe franceze. Pe parcursul carierei sale impresionate, actriţa a câştigat două premii César, o Copa Volpi la Festivalul de la Veneţia, un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin şi o nominalizare la Oscar.

Simbolizând eleganţa franceză, Catherine Deneuve este una dintre puţinele actriţe din Franţa care au fost incluse în Hall of Fame, la Hollywood. Pe 7 decembrie 2013, la Berlin, Catherine Deneuve a fost recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la gala organizată de Academia de Film Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici