Tom Cruise, citat într-un proces intentat bisericii scientologice

Tom Cruise a fost citat într-un proces de 250 de milioane de dolari, intentat bisericii scientologice de un fost membru al cultului care spune că a fost hărţuit după ce a părăsit organizaţia, potrivit thisislondon.co.uk.

37 afișări
Imaginea articolului Tom Cruise, citat într-un proces intentat bisericii scientologice

Tom Cruise, citat într-un proces de 250 de milioane de dolari intentat bisericii scientologice

Pe 15 iulie, Peter Letterese, fost membru al bisericii scientologice, a intentat proces, la un tribunalul din Florida, împotriva membrilor cultului, pe care îi acuză de hărţuire, potrivit New York Daily News.

Letterese doreşte ca biserica, pe care o numeşte "sindicatul crimei", să fie desfiinţată pe baza legii RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organization) - ce prevede desfiinţarea organizaţiilor criminale şi pedepse aspre pentru membrii acestora, folosită de autorităţile federale mai ales în lupta cu familiile mafiote.

Bărbatul l-a citat pe Tom Cruise, un membru al cultului, acuzându-l că promovează imaginea bisericii folosindu-se de celebritatea sa.

Potrivit datelor din dosar, liderul bisericii scientologice, David Miscavage, este "ajutat şi sprijinit de Tom Cruise, mâna lui dreaptă," pentru promovarea cultului în SUA şi străinătate. "A ajutat sindicatul să strângă fonduri şi a făcut donaţii de mai multe zeci de milioane de dolari", adaugă Letterese.

Letterese, care critică de multă vreme biserica, susţine că un scientolog l-a sunat pe avocatul său acasă, spunându-i soţiei acestuia că el este iubitul său homosexual.

Totuşi, detectivul Paul Barresi, care a lucrat în trecut pentru Cruise şi care a adus în atenţia New York Daily News documentele din dosar, a declarat: "Letterese se foloseşte de un nume celebru pentru a capta atenţia publicului".

"Este un proces neserios, bazat pe minciuni", a declarat Karin Pouw, purtătorul de cuvânt al bisericii scientologice.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul science-fiction Lafayette Ron Hubbard (1911-1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre. Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială.

Cultul are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici