Tom Cruise deplânge moartea fiului lui John Travolta

Tom Cruise a calificat moartea fiului lui John Travolta, survenită pe 2 ianuarie, drept "un eveniment oribil" şi a dezminţit faptul că scientologia, ai cărei adepţi sunt cei doi actori, le-ar interzice membrilor ei să folosească medicamente pentru tratarea unor boli.

235 afișări
Imaginea articolului Tom Cruise deplânge moartea fiului lui John Travolta

Tom Cruise deplânge moartea fiului lui John Travolta, dar apără cauza scientologiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intervievat în timpul înregistrărilor pentru o emisiune difuzată de postul american de televiziune ABC, celebrul actor american, prieten al familiei Travolta, şi-a găsit cu greu cuvintele, fiind, probabil, copleşit de emoţie.

"E ceva oribil... e pur şi simplu oribil. Amândoi sunt nişte părinţi responsabili şi nişte oameni formidabili", a declarat Cruise. "L-am cunoscut pe Jett de când s-a născut, iar John (Travolta, n.r.) îl adora, îşi iubeşte cei doi copii (...) nu îmi găsesc cuvintele", a adăugat actorul american în timpul interviului, care va fi difuzat, integral, în cursul zilei de vineri.

Jett Travolta a decedat, la vârsta de 16 ani, în urma unui atac cerebral, pe 2 ianuarie, în timpul vacanţei pe care o petrecea în Bahamas cu familia. Adolescentul suferea din copilărie de crize de epilepsie.

Mai multe surse din mass-media americană au afirmat că adolescentul ar fi suferit de autism, dar John Travolta nu a declarat acest lucru niciodată, susţinând că fiul lui suferea de sindromul Kawasaki, o maladie vasculară care provoacă complicaţii cardiace. Presa americană a sugerat că băiatul ar fi murit pentru că Travolta ar fi interzis medicilor să-i administreze copilului anumite medicamente.

Scientologia refuză folosirea anumitor medicamente care au efecte asupra creierului, precum Prozac, pe care acest cult îl califică drept un drog, potrivit site-ului oficial al bisericii scientologice.

Când Barbara Walters, realizatoarea emisiunii, l-a întrebat care este atitudinea scientologiei faţă de diverse maladii şi despre eventualul refuz al adepţilor acestui cult de a primi îngrijiri medicale, Tom Cruise a spus că aceste afirmaţii sunt false.

"Nu este adevărat, e chiar contrariul. Noi susţinem folosirea medicamentelor pentru tratarea bolilor", a insistat Cruise.

O ceremonie în memoria lui Jett Travolta va avea loc, joi, în Ocala, în statul american Florida, unde John Travolta, devenit celebru pentru filmele "Grace", "Febra de sâmbătă seara" şi "Pulp Fiction", deţine o proprietate.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise şi John Travolta, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre.

Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială.

Cultul are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Citeşte şi:

Fiul lui John Travolta a murit

Jett Travolta va fi înmormântat săptămâna viitoare, în Florida

Travolta a vorbit despre decesul fiului său

Decesul lui Jett Travolta, provocat de "tulburări cerebrale"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici