Tom Hanks va juca într-un thriller despre Războiul Rece ce ar putea fi regizat de Steven Spielberg

Tom Hanks ar putea colabora pentru a patra oară cu Steven Spielberg cu ocazia filmărilor pentru un thriller cu o acţiune plasată în perioada Războiului Rece, ce ar putea fi regizat de celebrul cineast hollywoodian.

186 afișări
Imaginea articolului Tom Hanks va juca într-un thriller despre Războiul Rece ce ar putea fi regizat de Steven Spielberg

Tom Hanks (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Noul proiect al studiourilor DreamWorks, deocamdată fără titlu, va fi produs de Steven Spielberg, care analizează în această perioadă posibilitatea de a regiza acest film, potrivit revistei Variety, informează bbc.co.uk.

Tom Hanks şi Steven Spielberg au colaborat anterior la filmele "Salvaţi soldatul Ryan/ Saving Private Ryan" (1998), "Prinde-mă! Dacă poţi!/ Catch Me if You Can" (2002) şi "Terminalul/ The Terminal" (2004).

Noul proiect va relata viaţa avocatului american James Donovan, care a fost racolat de CIA în timpul Războiului Rece.

Tom Hanks îl va interpreta pe Donovan, desemnat să negocieze eliberarea unui pilot american al cărui avion a fost doborât în fosta Uniune Sovietică.

Deşi DreamWorks nu a confirmat deocamdată, acesta este unul dintre proiectele regizorale avute în vedere de Spielberg, care este deja producător al filmului, alături de Marc Platt.

Alte proiecte regizorale aflate pe agenda de lucru a cineastului american sunt thrillerul SF "Robocalypse" şi drama istorică "Montezuma".

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvaţi soldatul Ryan". Pentru rolul căpitamului John H. Miller interpretat de Tom Hanks în acest film, actorul american a fost nominalizat şi el la Oscar.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), "Întâlnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre producţiile sale din anii '90 se disting celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler", dar şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012) i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea premiu Oscar din carieră, câştigat în 2013.

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele "Forrest Gump" (1994) şi "Philadelphia" (1995), a putut fi văzut în ultimii ani pe marile ecrane în "Codul lui Da Vinci" şi "Îngeri şi demoni" - ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar şi alături de Julia Roberts, în filmul "Larry Crowne", pe care l-a regizat şi produs.

Tom Hanks filmează în această perioadă filmul independent "A Hologram for the King", inspirat din romanul omonim scris de Dave Eggers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici