Top 10 al celor mai bune filme din 2012, realizat de Rolling Stone. Ce peliculă e pe primul loc - VIDEO

Revista Rolling Stone a alcătuit topul celor mai bune 10 producţii cinematografice din anul 2012. Printre filmele incluse în top se numără "Les Misérables" şi "The Dark Knight Rises".

7156 afișări
Imaginea articolului Top 10 al celor mai bune filme din 2012, realizat de Rolling Stone. Ce peliculă e pe primul loc - VIDEO

Top 10 al celor mai bune filme din 2012, realizat de Rolling Stone

Lungmetrajul "The Master", regizat de cineastul Paul Thomas Anderson, este cel mai bun film al anului 2012, afirmă editorii revistei Rolling Stone. Filmul "The Master", despre care presa de specialitate afirmă că este inspirat din viaţa fondatorului Bisericii scientologice, Ron Hubbard, a fost lăudat de majoritatea criticilor de cinema. Actorul Joaquin Phoenix interpretează în acest film rolul unui veteran din Al Doilea Război Mondial, alcoolic şi cu moralul "complet în derivă", care îşi găseşte consolarea într-un cult religios condus de un lider carismatic, interpretat de Philip Seymour Hoffman. Românul Mihai Mălaimare Jr. a lucrat ca director de imagine pentru acest lungmetraj.

Pe locul al doilea în lista întocmită de editorii revistei Rolling Stone se află thrillerul de acţiune "Zero Dark Thirty", iar poziţia a treia a revenit dramei cu accente mistice "Beasts of the Southern Wild", informează contactmusic.com.

Peliculele "Lincoln" şi "Argo" ocupă locurile al patrulea, respectiv al cincilea pe această listă.

Topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2012 este completat, în ordine, de lungmetrajele "Silver Linings Playbook", "Life of Pi", "Les Misérables", "Moonrise Kingdom" şi "The Dark Knight Rises".

În 2011, editorii revistei Rolling Stone au desemnat lungmetrajul "Drive", cu Ryan Gosling în rolul principal, drept cel mai bun film al anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici