Top 30 de trucuri pentru a organiza casa în 30 de zile

Cine spune că ai nevoie de ore şi ore în şir pentru a-ţi curăţa şi organiza casa? Mai bine faci câte un pas mic în fiecare zi, în următoarea lună, astfel încât până la sfârşitul celor 30 de zile, casa ta să fie lună şi gata pentru vizite.

712 afișări
Imaginea articolului Top 30 de trucuri pentru a organiza casa în 30 de zile

Top 30 de trucuri pentru a organiza casa în 30 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Ziua 1 - Schimbă filtrele la detectoarele de fum şi la hota de aragaz.

Ziua 2 - Curăţă geamurile în camera în care petreci cel mai mult timp (bucătărie sau cameră de zi etc.). Dacă ai terminat în maximum cinci minute, fă acelaşi lucru în următoarea cameră în care îţi petreci cel mai mult timp.

Ziua 3 - Fă o listă cu toate lucrurile mărunte care te deranjează constant (uşi care scâţâie, butoane blocat, clanţe căzute etc.). Identifică ceea ce ai nevoie pentru a repara fiecare problemă şi fă o vizită la magazinul de specialitate pentru a cumpăra lucrurile de care ai nevoie.

Ziua 4 - Repară cel puţin trei lucruri de pe lista de probleme folosind obiectele pe care le-ai cumpărat de la magazin cu o zi înainte. Dacă poţi, repară tot ceea ce este pe listă. Vei fi uimit de diferenţă.

Ziua 5 - Curăţă jaluzelele cu o cârpă înmuiată în detergent pentru care nu este nevoie de clătire. Dacă ai colegi sau membri ai familiei care te pot ajuta, atribuie fiecărei persoane o cameră. Totul va fi gata în 15 - 20 de minute.

Ziua 6 - Ia o cârpă umedă sau cârpe de praf şi şterge praful de pe plinte în fiecare cameră a casei.

Ziua 7 - Schimbă mesajul de la robotul telefonic.

Ziua 8 - Dacă nu ai un aspirator cu abur, închiriază sau cumpără unul. Adu-l acasă.

Ziua 9 - Elimină mobilierul din camerele cel mai folosite. Curăţă covoarele cu ajutorul aspiratorului cu abur şi curăţă şi covoarele sau mocheta de pe holuri şi scări. Returnează aspiratorul după ce ai terminat.

Ziua 10 - Spală sau du la curăţătoria chimică husele de pe canapele, fotolii şi scaune.

Ziua 11 - Aşează câteva perne viu colorate pe paturi, canapele şi scaune pentru a lumina casa.

Ziua 12 - Organizează-ţi sertarele din bucătărie şi camera de zi. Foloseşte-te de cutii pentru a pune obiectele pe categorii.

Ziua 13 - Curăţă oglinzile din casă. Dacă ai terminat de curăţat oglinzile în 15 minute, spală şi ferestrele din dormitor.

Ziua 14 - Ai o mulţime de DVD-uri şi CD-uri aruncate pe rafturi şi în dulapuri? Pune-le pe toate în huse speciale, apoi aranjează cărţile, ziarele şi revistele în dulapuri şi fă ordine în cutia de bijuterii.

Ziua 15 - Fă ordine şi curat pe mese, în noptiere, aruncă hârtiile, cataloagele vechi, documentele care nu mai sunt necesare.

Ziua 16 - Dacă ai ventilatoare, astăzi este timpul să le cureţi de praf.

Ziua 17 - Curăţă de praf gurile de aerisire din casă (bucătărie, baie, debarale etc.).

Ziua 18 - Este timpul pentru nişte exerciţii de stretching: curăţă pânzele de păianjen şi praful de pe tavane şi pereţi, curăţă de praf dulapurile înalte.

Ziua 19 - Fă ordine în şifoniere şi debaralele care conţin haine şi aruncă sau donează lucrurile pe care nu le-ai mai purtat de cel puţin un an, care sunt deteriorate etc.

Ziua 20 - Dacă ai copii mici, fă ordine în jucării, aruncă-le pe cele deteriorare, inutilizabile. Dacă fiii tăi au mai crescut, donează jucăriile.

Ziua 21 - Ocupă-te de holul de la intrare, aranjează cheile, portofelele, genţile, încălţămintea.

Ziua 22 - Mătură şi spală holul, scutură preşul de la uşa de la intrarea în casă, curăţă de praf uşa de la intrare.

Ziua 23 - Curăţă de praf ramele de fotografii, lămpile şi obiectele mici de decor.

Ziua 24 - Curăţă şi fă ordine în frigider, aruncă tot ceea ce nu mai poate fi folosit.

Ziua 25 - Fă ordine pe birou, în mormanele de dosare, hârtii, acte, pune totul în rafturi, foloseşte-te de cutii pentru a le clasifica.

Ziua 26 - Fă curăţenie în baie, fă ordine în dulapul de medicamente, aruncând tot ceea ce este expirat. Fă ordine în dulapul de produse cosmetice, procedând la fel. Ca regulă, cu cât produsul cosmetic este aplicat mai aproape de ochi, cu atât termenul de valabilitate este mai scurt.

Ziua 27 - 70% dintre oamenii cu vârsta peste 12 ani fac abuz de medicamente primite de la prieteni sau rude. Asigură-te că acestea sunt stocate corespunzător, într-un loc unde copiii nu pot ajunge.

Ziua 28 - Continuă curăţenia în bucătărie, aruncă orice lucru inutil care este lipit pe frigider, adună monedele împrăştiate, ziare, reviste, spală dulapurile, dă cu aspiratorul pe podele şi spală pe jos.

Ziua 29 - Dă cu aspiratorul în restul casei şi mai şterge o dată praful.

Ziua 30 - Relaxează-te şi ocupă-te de tine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici