Top CELE MAI FERICITE ŢĂRI din lume. Care sunt criteriile pe baza cărora a fost stabilit clasamentul

Fericirea este unul dintre puţinele concepte căruia este greu să-i găsim o definiţie exactă. Fiecare apreciază în felul lui fericirea. Se pare că există însă şi ţări care apreciază în felul lor fericirea.

6178 afișări
Imaginea articolului Top CELE MAI FERICITE ŢĂRI din lume. Care sunt criteriile pe baza cărora a fost stabilit clasamentul

Topul celor mai fericite ţări din lume (Imagine: Hepta)

Participanţii la Conferinţa ONU pentru Fericire au vrut să vadă "care este nivelul de fericire în lume" şi au solicitat Universităţii Columbia să prezinte un raport în acest sens, scrie The Huffington Post.

Potrivit raportului pe 2012, Danemarca ocupă, pentru prima dată, primul loc în clasamentul celor mai fericite naţiuni de pe glob, după ce Norvegia a stat pe primul loc mai mulţi ani la rând.

Stabilirea clasamentului s-a bazat pe un scor de evaluare a vieţii, indice ce a luat în calcul o varietate de factori, printre care gradul de sănătate a populaţiei, gradul de securitate a familiei şi locului de muncă, precum şi factori sociali ca libertatea politică şi gradul de corupere a autorităţilor.

Potrivit acestui scor, care era între 0 şi 10, raportul arată că ţările scandinave sunt cele mai fericite din lume, Danemarca fiind pe primul loc, urmată de Finlanda, Norvegia şi Olanda. La capătul celălalt se află ţări din Africa, precum Benin, Republica Centrafricană, Togo sau Sierra Leone.

Clasamentul celor mai "fericite" ţări din lume:

1. Danemarca

2. Finlanda

3. Norvegia

4. Olanda

5. Canada

6. Elveţia

7. Suedia

8. Noua Zeelandă

9. Australia

10. Irlanda

11. Statele Unite ale Americii

12. Costa Rica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici