Topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood

Actorii americani Will Smith şi Cameron Diaz s-au situat pe primul loc în topul celor mai bine plătite staruri de la Hollywood în perioada iunie 2007 - iunie 2008, potrivit rezultatelor publicate într-o ediţie specială a revistei Forbes.

163 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood

Topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood

Will Smith, în vârstă de 39 de ani, a câştigat 80 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2007 - 1 iunie 2008, de pe urma rolurilor interpretate în filme de acţiune precum "Legendă vie" şi "Hancock", reputaţia sa artistică fiind recompensată şi cu o nominalizare la premiile Oscar pentru partitura din "În căutarea fericirii" (2007).

Pe poziţia a doua în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood s-a situat Johnny Depp, cunoscut pentru capacitatea de a se adapta atât de uşor unor roluri extrem de diferite. Actorul care a acceptat să joace atât în filme comerciale, precum seria "Piraţilor din Caraibe", cât şi în producţii dificile, a câştigat anul trecut 72 de milioane de dolari. De asemenea, Depp, în vârstă de 45 de ani, a fost nominalizat anul acesta la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street".

Eddie Murphy, în vârstă de 47 de ani, ocupă poziţia a treia în top, el câştigând anul trecut 55 de milioane de dolari de pe urma rolurilor sale, în special cele din seria "Shrek", unde şi-a împrumutat vocea măgarului.

Pelicula "Shrek al Treilea" i-a adus canadianului Mike Myers, cel care a dat voce căpcăunului verde, câştiguri de 55 de milioane de dolari. Myers a ajuns astfel să împartă locul patru al topului cu Murphy, în ciuda faptului că cel mai recent film al său, comedia "The Love Guru", a fost un eşec de box office.

În topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood au mai fost incluşi, în ordine, Leonardo DiCaprio (45 de milioane de dolari), Bruce Willis (41 de milioane de dolari), Ben Stiller (40 de milioane), Nicolas Cage (38 de milioane de dolari), Will Ferrell (31 de milioane de dolari) şi Adam Sandler (30 de milioane de dolari).

"Hancock"

Pirates of the Caribbean: At World's End

"Shrek"

În ceea ce priveşte topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood, Cameron Diaz se situează pe prima poziţie, ea înregistrând venituri de 50 de milioane de dolari în 2007, graţie rolului prinţesei Fiona din seria "Shrek".

Pe locul al doilea s-a situat actriţa Keira Knightley, ea câştigând 32 de milioane de dolari pentru roluri precum cele din seria "Piraţilor din Caraibe" şi "Remuşcare".

Locul al treilea este ocupat de Jennifer Aniston, cu câştiguri de 27 de milioane de dolari, aceasta fiind urmată, în ordine, de Reese Witherspoon (25 de milioane de dolari), Gwyneth Paltrow (25 de milioane de dolari), Jodie Foster (23 de milioane de dolari), Sarah Jessica Parker (18 milioane de dolari), Meryl Streep (16 milioane de dolari), Amy Adams (14,5 milioane de dolari) şi Angelina Jolie (14 milioane de dolari).

Forbes a realizat în această ediţie specială şi un top al celor mai bine plătiţi adolescenţi de la Hollywood, în care pe prima poziţie se situează Daniel Radcliffe, ce a câştigat 23 de milioane de dolari pentru rolul din seria "Harry Potter".

Acesta este urmat în top de Miley Cyrus (25 de milioane de dolari), Ashley Olsen (20 de milioane de dolari), Lindsay Lohan (6 milioane de dolari), Dakota Fanning (4 milioane de dolari), Amanda Bynes (3,5 milioane de dolari), Hayden Panettiere (2 milioane de dolari), Vanessa Hudgens (2 milioane de dolari), Abigail Breslin (1,5 milioane de dolari), Tyler James Williams (1 milion de dolari) şi Jojo Levesque (1 milion de dolari).

"Harry Potter and the Half-Blood Prince"

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici