Topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă. Cine l-a detronat pe Michael Jackson - FOTO

Editorii revistei Forbes au anunţat topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă, Michael Jackson fiind detronat de pe prima poziţie a clasamentului.

1258 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă. Cine l-a detronat pe Michael Jackson - FOTO

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa americană Elizabeth Taylor l-a depăşit pe Michael Jackson şi ocupă prima poziţie în topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă, au anunţat, miercuri, editorii revistei Forbes.

Fondul care administrează averea lăsată de celebra actriţă americană, decedată în 2011, a obţinut în ultimele 12 luni venituri de 210 milioane de dolari. Cea mai mare parte din această sumă provine din vânzarea la licitaţie a bijuteriilor, rochiilor şi operelor de artă care au aparţinut artistei.

Michael Jackson, care a murit în iunie 2009 şi a ocupat pentru doi ani consecutiv primul loc în acest top, a coborât pe poziţia a doua, cu venituri de 145 de milioane de dolari.

Locul al treilea este ocupat de cântăreţul Elvis Presley, cu 55 de milioane de dolari.

Pe lângă licitaţia Taylor, care a generat încasări totale de 184 milioane de dolari, actriţa Liz Taylor, care a murit în martie 2011, la vârsta de 79 de ani, a câştigat alte 75 de milioane de dolari din comercializarea liniei ei de parfumuri White Diamonds.

"Restul banilor vin din vânzarea unor proprietăţi şi din redevenţe provenind din filmele cu Elizabeth Taylor. După «Cleopatra», vedeta a negociat foarte inteligent cu producătorii de la Hollywood şi a primit 10% din încasările generate de fiecare film în care a jucat", au explicat editorii revistei Forbes.

Deşi Elizabeth Taylor l-a "detronat" pe Michael Jackson în acest an, specialiştii de la Forbes consideră că starul pop îşi va recâştiga această poziţie anul viitor, graţie unor venituri considerabile obţinute din vânzările muzicale şi alte redevenţe.

Creatorul american de benzi desenate Charles Schulz, decedat în 2000, ocupă locul al patrulea, cu venituri de 37 de milioane de dolari.

Locul al cincilea a revenit cântăreţului de muzică reggae Bob Marley, cu venituri de 17 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă este completat, în ordine, de cântăreţul John Lennon (12 milioane de dolari), actriţa Marilyn Monroe (10 milioane de dolari), savantul Albert Einstein (10 milioane de dolari), scriitorul american Theodor Seuss Geisel (9 milioane de dolari) şi actorul Steve McQueen (8 milioane de dolari).

Editorii revistei Forbes ţin cont în realizarea acestui top de încasările generate de o vedetă decedată, care a "câştigat" cel puţin 6 milioane de dolari în perioada octombrie 2011 - octombrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici