Topul celor mai generoase ţări. România, la coada clasamentului

Indexul Mondial al Generozităţii, întocmit de o organizaţie caritabilă din Marea Britanie, arată că 20% din populaţia lumii a făcut activităţi de voluntariat în luna anterioară întocmirii sondajului, 30% din oamenii de pe planetă au dat bani în scopuri caritabile, în tip ce 45% au ajutat un străin.

28 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai generoase ţări. România, la coada clasamentului

Topul celor mai generoase ţări. România, la coada clasamentului (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Prima poziţie în clasamentul generozităţii este împărţită de Australia şi Noua Zeelandă, acestea fiind urmate de Canada, Irlanda, Elveţia, SUA, Olanda, Marea Britanie, Sri Lanka şi Austria. Realizatorii indexului, Charities Aid Foundation, au descoperit că nivelul de generozitate este mai mare în ţările fericite decât în ţările bogate. Indexul a luat în calcul trei factori şi anume cât la sută dintre locuitorii unei anumite ţări donează bani în scopuri caritabile, fac volutariat şi ajută dezinteresat un străin. În Lituania, de pildă, doar 4% dintre locuitori dau bani de pomană, în timp ce 83% dintre locuitorii din Malta fac acest lucru.

Citeşte mai multe despre cele mai generoase ţări din lume pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici