Topul celor mai populare cărţi care nu mai sunt reeditate. Ce volum conduce

Controversatul volum "Sex", lansat în 1992 de Madonna, în care cântăreaţa şi-a exhibat fantasmele, se află pe primul loc în topul celor mai populare cărţi care nu mai sunt reeditate de către edituri, realizat de BookFinder.com.

949 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai populare cărţi care nu mai sunt reeditate. Ce volum conduce

Madonna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BookFinder.com, citat de huffingtonpost.com într-o ştire, a publicat recent raportul său anual despre cele mai populare cărţi "out-of-print" (cărţi care nu mai sunt reeditate, n.r.) ale anului.

Potrivit BookFinder.com, 98-99% din cărţile publicate vreodată se află în prezent în situaţia de a nu mai beneficia de reeditări.

Topul este condus de trei cărţi care continuă să fie foarte căutate, deşi nu mai sunt reeditate: "Sex" de Madonna (cu ilustraţii de Steven Meisel), "Furie/ Rage" de Stephen King, scrisă sub pseudonimul Richard Bachman, şi "Promite-mi viitorul/ Promise Me Tomorrow" de Nora Roberts.

Volumul Madonnei poate fi cumpărat în prezent la preţuri cuprinse între 300 de dolari (într-o variantă bine păstrată) şi 75 de dolari (varianta uzată), în timp ce cartea "Furie" este în mod frecvent vândută ca un set de patru volume şi poate să coste minimum 77 de doari, dacă acestea sunt bine conservate.

De asemenea, sunt norocoşi cei care reuşesc să cumpere o copie a romanului "Promite-mi viitorul", de Nora Roberts, pentru un preţ de sub 50 de dolari, pentru că un astfel de volum bine băstrat poate costa peste 200 de dolari.

Pe poziţia a patra a clasamentului realizat de BookFinder.com se situează tot o carte de Stephen King - "My Pretty Pony".

Şi topul pe 2011 al celor mai populare cărţi care nu mai sunt reeditate, realizat de BookFinder.com, era condus de volumul cântăreţei Madonna "Sex".

Volumul "Sex" a fost lansat de Madonna odată cu al cincilea album de studio al ei, "Erotica", ce apăruse pe piaţă cu o zi înainte de carte, respectiv pe 20 octombrie 1992. Cartea, ilustrată cu fotografii realizate de Steven Meisel, a fost un subiect controversat la momentul respectiv, întrucât conţine scene sexuale explicite. De altfel, după ce a divorţat de actorul Sean Penn, Madonna s-a implicat în mai multe relaţii sentimentale scandaloase cu bărbaţi şi femei, exhibându-şi fantasmele în cartea "Sex".

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna - care a concertat şi la Bucureşti, în august 2009 - este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici