Topul celor mai vizionate filme în SUA, în acest week-end - GALERIE VIDEO

Filmul de animaţie "Prinţesa şi Broscoiul", produs de studiourile Disney şi a cărui eroina principală este de culoare, s-a situat în fruntea box office-ului nord-american din acest weekend, potrivit cifrelor provizorii publicate, duminică, de societatea Exhibitor Relations.

235 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai vizionate filme în SUA, în acest week-end - GALERIE VIDEO

Filmul "Prinţesa şi Broscoiul", în fruntea box office-ului nord-american

Filmul "Prinţesa şi Broscoiul", care pune în scenă povestea unei servitoare de culoare care ajută un broscoi să redevină prinţ, a obţinut încasări de 25 de milioane de dolari în primele zile de la lansarea pe marile ecrane ale cinematografelor din Statele Unite şi Canada.

Filmul "The Blind Side", a cărui acţiune se desfăşoară în lumea fotbalului american, a coborât pe poziţia a doua, cu încasări de 15,5 milioane de dolari şi a totalizat 150 de milioane de dolari de la lansare.

Cel mai recent film regizat de Clint Eastwood, "Neînfrânt / Invictus", cu Morgan Freeman în rolul lui Nelson Mandela, a intrat direct pe poziţia a treia, cu încasări de 9,08 milioane de dolari.

"Saga Amurg: Lună Nouă", al doilea film din franciza "Amurg/ Twilight", care prezintă aventurile adolescentei Bella şi ale prietenilor ei vampiri, a coborât pe a patra poziţie, cu încasări de 7,5 milioane de dolari la sfârşitul săptămânii trecute (267,3 milioane de dolari în total).

Pe poziţia a cincea în box office-ul nord-american s-a situat animaţia fantasy "O poveste de Crăciun", care a încasat, de vineri până duminică, 6,9 milioane de dolari. Noua ecranizare a celebrei poveşti omonime scrise de Charles Dickens este regizată de Robert Zemeckis, avându-l ca protagonist pe Jim Carrey.

Filmul "Brothers" a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 9,7 milioane de dolari. Jake Gyllenhaal şi Tobey Maguire interpretează rolurile a doi fraţi în această dramă despre război şi familie, în care joacă şi Natalie Portman.

Thrillerul spectaculos "2012", în regia lui Roland Emmerich, a obţinut, în cel de-al cincilea weekend de proiecţii în America de Nord, încasări de 4,4 milioane de dolari, clasându-se pe cel de-al şaptelea loc.

Comedia "Vechi tovarăşi", cu John Travolta şi Robin Williams în rolurile principale, a coborât trei locuri, până pe poziţia a opta, reuşind în weekend-ul trecut încasări de 4,3 milioane de dolari.

Lungmetrajul "Transport blindat / Armored", cu Matt Dillon, Laurence Fishburne şi Jean Reno, un policier despre atacarea unui convoi blindat, a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 3,5 milioane de dolari.

Thrillerul "Ninja Assassin", regizat de James McTeigue, închie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete în valoare de 2,7 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici