Topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood: Cine se află pe primul loc - FOTO

Actorii de top pot câştiga câteva zeci de milioane de dolari pentru un singur film, iar aceste onorarii generoase se justifică pe deplin atunci când pelicula în cauză obţine încasări de câteva sute de milioane de dolari. Dar, dacă filmul are încasări slabe, atunci situaţia devine puţin mai complicată pentru actorii din distribuţie.

562 afișări
Imaginea articolului Topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood: Cine se află pe primul loc - FOTO

Topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood: Cine se află pe primul loc

Actorul Eddie Murphy ocupă prima poziţie în topul celebrităţilor plătite exagerat la Hollywood, în raport cu veniturile aduse de filmele în care au jucat, potrivit unui sondaj realizat de Forbes.com, ale cărui rezultate au fost publicate marţi.

Eddie Murphy, care era considerat în anii 1980 o veritabilă "mină de aur" de producătorii de la Hollywood, graţie succesului comercial al unor filme precum "Profesorul trăsnit", "Trading Places" şi "Beverly Hills Cop", a înlocuit-o pe actriţa Drew Barrymore de pe primul loc al acestui top anual. În 2011, Murphy a ocupat locul al doilea în acest top.

"Cariera lui Murphy pur şi simplu s-a prăbuşit", au declarat editorii de la Forbes, citând câteva dintre filmele recente ale actorului de culoare, care nu au avut deloc succes - "Imagine That", "A Thousand Words" şi "Ţi-l prezint pe Dave/ Meet Dave".

Analizând onorariile primite şi încasările obţinute de filme, jurnaliştii de la Forbes au ajuns la concluzia că, pentru fiecare dolar primit de Murphy pentru ultimele sale trei filme, acestea au generat un profit de 2,30 dolari.

Actriţa Katherine Heigl se află pe locul al doilea în acest top. Pentru fiecare dolar primit - pentru ultimele trei filme ale sale - acestea au generat încasări medii de 3,40 dolari.

Actriţa Reese Witherspoon ocupă poziţia a treia, cu venituri medii de 3,90 de dolari generate pentru fiecare dolar pe care l-a primit.

Pe poziţia a patra a topului primilor zece actori plătiţi exagerat la Hollywood se află actriţa Sandra Bullock (5 dolari), iar locul al cincilea a revenit actorului Jack Black (5,20 dolari).

Topul este completat de Nicolas Cage (6 dolari), Adam Sandler (6,30 dolari), Denzel Washington (6,30 dolari), Ben Stiller (6,50 dolari) şi Sarah Jessica Parker (7 dolari).

Editorii de la Forbes.com au utilizat o formulă care calculează salariul estimat al actorilor pentru fiecare film, incluzând vânzările de DVD-uri şi drepturile de televizare, pe care au raportat-o la încasările filmului analizat.

Pentru a alcătui acest clasament, experţii au analizat topul primelor 100 de staruri de la Hollywood care au deţinut roluri principale în cel puţin trei filme ce au beneficiat de o distribuţie largă, în ultimii cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici