Trei DJ-i din România, prezenţi la Noaptea europeană a cluburilor din Berlin

Cea de-a doua ediţie a Nopţii europene a cluburilor se va desfăşura sâmbătă, la Berlin, sub genericul "Europa se mişcă", la manifestare urmând să participe şi trei DJ-i din România, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

62 afișări
Imaginea articolului Trei DJ-i din România, prezenţi la Noaptea europeană a cluburilor din Berlin

Trei DJ-i din România, prezenţi la Noaptea europeană a cluburilor din Berlin (Imagine: Mediafax Foto)

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 100 de DJ şi formaţii din 27 de ţări membre ale Uniunii Europene vor suţine concerte în 34 de cluburi berlineze.

Cea de a doua ediţie a Nopţii Europene a Cluburilor este organizată ca urmare a succesului de care s-a bucurat prima ediţie a manifestării, în martie 2007, când s-au sărbătorit la Berlin 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

Programul de la Clubul Babette (Karl-Marx-Allee 36, 10178 Berlin) - organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin - va fi susţinut de trei DJ-i din România: Camil & Cosmiq Microbiq şi DJ Minus.

Cosmin Microbiq & Camil reprezintă o nouă generaţie pe scena românească de muzică electronică. Ei s-au remarcat la diferite festivaluri internaţionale (Grecia, Suedia, Germania). Stilul lor este spontan şi eclectic, cu influenţe psihedelice ale anilor '60, rock’n’roll, electro-pop sau space disco.

Cosmin Microbiq este Cosmin Ţapu, directorul artistic al Rokolectiv, printre cele mai cunoscute festivaluri de muzică electronică şi cultură digitală din România. Pe lângă activitatea sa de DJ, Camil Dumitrescu este un cunoscut fotograf de modă stabilit la Bucureşti.

Minus este Daniel Stanciu, student la calculatoare. El creează muzică de câţiva ani, punând accentul mai degrabă pe aspectul emoţional, decât pe partea tehnică a muzicii. Apariţiile lui live din 2007 includ festivalul Rokolectiv, Testpoint, UndergroundTM, Nomad, TMBase, precum şi la festivaluri din Norvegia, Olanda şi Grecia.

Cea de a doua ediţie a Nopţii Europene a Cluburilor se desfăşoară sub înaltul patronaj al ministrului german de externe, Frank-Walter Steinmeier, fiind o coproducţie a Ministerului german de Externe şi a Comisiei Cluburilor din Berlin cu ambasadele şi institutele culturale ale celor 27 de ţări-membre ale Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici